Μεγάλη εμφάνιση, τσαλάκωσε τον Αγιαξ

Ενας εξαιρετικός και ψυχωμένος ΠΑΟΚ χθες το βράδυ, ενημέρωσε με εντυπωσιακό τρόπο την ποδοσφαιρική Ευρώπη, ότι παραμένει μια ομάδα την οποία θα πρέπει πάντοτε να την υπολογίζουν και να τη σέβονται.

«Παρατεταγμένος» ορθόδοξα και «δασκαλεμένος» πανέξυπνα (έργο Ίβιτς), πέρασε μέσα από την «Αμστερνταμ Αρένα» με σχετική άνεση, εξουδετερώνοντας όλους τους κραδασμούς που προκλήθηκαν από το πάθος των γηπεδούχων για ένα αποτέλεσμα που θα τους εξασφάλισε ιδανικές προοπτικές εν όψει της Τούμπας και απορροφώντας παράλληλα με απίστευτη δεξιοτεχνία την μεγάλη κατοχή που είχαν οι Ολλανδοί, μετατρέποντάς την σε μια ανούσια και αναποτελεσματική πίεση.

Αν μετρήσεις τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν (και που χάθηκαν) από τις δύο ομάδες, οφείλεις να καταλήξεις στη διαπίστωση μίας ισορρυθμίας με την υποσημείωση όμως ότι αυτές που δημιούργησε και έχασε ο ΠΑΟΚ ήταν αναμφισβήτητα πιο κλασικές και σημαντικές.

Μία εξαιρετική λοιπόν εμφάνιση και ένα πολύτιμο αποτέλεσμα σφράγισαν το πρώτο «επεισόδιο» της κόντρας με τον Αγιαξ, δίνοντας το δικαίωμα και την ευκαιρία στον Βλάνταν Ίβιτς και στους παίκτες του να κλείσουν από πλεονεκτική θέση τον λογαριασμό της πρόκρισης στην έδρα τους.

Νομίζουμε ότι δεν γεννάται θέμα για το ποιος ήταν ο νικητής στη «μάχη των πάγκων». Ο νεαρός κόουτς του ΠΑΟΚ έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ έξυπνης διαχείρισης σε ολόκληρο το 90λεπτο.

Νικητές βέβαια υπήρχαν και στην κερκίδα και αυτοί δεν ήταν άλλοι από όσους βρέθηκαν χθες το βράδυ κοντά στον ΠΑΟΚ (μετανάστες και εκδρομείς) που έστησαν μια μικρή Τούμπα μέσα στην καρδιά των 50.000 υποστηρικτών του Αγιαξ.

Στο χθεσινό μεγάλο παιχνίδι υπήρξαν πολλοί παίκτες του ΠΑΟΚ που έκαναν πραγματική κατάθεση ψυχής. Είδαμε και διαπιστώσαμε ένα απίστευτο αγωνιστικό σθένος σε «μικρούς» και μεγάλους», σε «νεοαποκτηθέντες» και «παλιούς».

Αν εξαιρέσει κανείς κάποιες αμυντικές ολιγωρίες με χαμένες αερομαχίες και λάθη από τον φοβισμένο Γλύκο, που ευτυχώς «συνήλθε», η ομάδα είχε να επιδείξει μια αξιοθαύμαστη συμπεριφορά και ελκυστική εικόνα.

 Όπως προαναφέραμε σε αυτό το παιχνίδι βρέθηκαν σε καλή μέρα οι περισσότεροι από τους παίκτες που χρησιμοποίησε ο Ίβιτς, νομίζουμε όμως ότι ο Τζάλμα Κάμπος δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου. Το γκολ αριστούργημα που πέτυχε αλλά και η διαρκής κινητικότητά του και τα προβλήματα που δημιουργούσε στην άμυνα του Αγιαξ, του κατοχυρώνουν αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Σε υψηλό επίπεδο απόδοσης ο Τζαβέλλας, όπως και ο Χαρίσης. Αξιόλογη η συμπεριφορά του Τσίμιροτ, με κάποια προβλήματα οι ακραίοι αμυντικοί, ενώ μπροστά και ο Ροντρίγκεζ και ο Αθανασιάδης βοήθησαν σημαντικά ώστε να διατηρηθεί η συνοχή των γραμμών και να υπάρξει μια αλληλοκάλυψη που αποδείχθηκε χθες ότι είχε ουσιαστικά αποτελέσματα.

Θριαμβευτική λοιπόν η επιστροφή της ομάδας, με ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο του μεγάλου άλματος της πρόκρισης. Ο Αγιαξ έρχεται τσαλακωμένος και… φοβισμένος. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι κάποιοι θα πρέπει να επιδοθούν και πάλι στην αποδόμηση και στην απαξίωσή του και να κοιμούνται ήσυχοι μέχρι το επόμενο παιχνίδι.

Η εβδομάδα που ακολουθεί επιβάλλεται να μετατραπεί σε μια μίνι «προετοιμασία» του… «όλου ΠΑΟΚ» (ψυχολογική και αγωνιστική). Οι Ολλανδοί δε θα πρέπει να βρουν την ευκαιρία να ξαναγλιστρήσουν μέσα από την Τούμπα με αποτέλεσμα πρόκρισης.

Ο Τζάλμα Κάμπος άνοιξε το δρόμο. Η ολοκλήρωση της «εκδίκησης» είναι θέμα που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Η πρόκριση που έχει ισχυρά κίνητρα να μεταλλαχθεί σε ένα τάμα για όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown