Επτά προσθήκες στον ΠΑΟΚ με ουσιαστικό λόγο

Με την απόκτηση του Χοσέ Κάνιας ο αριθμός των παικτών που ήρθαν στον ΠΑΟΚ φτάνει στους επτά και πλησιάζει το νούμερο που εξ αρχής υπολογίζαμε.

Κάθε παίκτης που ήρθε στον ΠΑΟΚ έχει λόγο. Δεν είναι μία τυχαία επιλογή, έγινε πάνω σε χαρακτηριστικά που έλλειπαν. Το αν αυτά θα δώσουν όλα όσα πρέπει στην ομάδα, είναι κάτι που θα το δούμε στο χορτάρι. Όμως έχει σημασία μετά από πολλές σεζόν χωρίς ξεκάθαρο πλάνο, να δούμε τι δίνει ο καθένας τους στο ρόστερ.

Ο Ζέλικο Μπρκιτς, είναι ένας διαφορετικός τερματοφύλακας από αυτούς που ο ΠΑΟΚ διαθέτει κυρίως λόγω σωματοδομής. Ψηλότερος, ογκώδης, πιο δυνατός. Τα φυσικά του προσόντα είναι πολύ πιο έντονα, αρκεί βέβαια να τα υποστηρίξει μέσα στο γήπεδο.

Ο Λέο Μάτος είναι ένας ακραίος μπακ με μεγαλύτερη εμπειρία από αυτούς που διαθέταμε, αλλά το βασικότερο, με πολύ ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η τεχνική του είναι υψηλού επιπέδου και συνδυάζεται με την ταχύτητα. Δεν μπορείς να μην έχεις ποιοτικό ακραίο μπακ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, γιατί είναι ο πιο ορθολογικός τρόπος να ανοίξεις κλειστές άμυνες.

Ο Άνχελ Κρέσπο ναι μεν έχει σηκώσει πολύ κουβέντα γύρω του, όμως το βασικό χαρακτηριστικό που έψαχνε ο ΠΑΟΚ το έχει. Αυτό αφορά την ταχύτητα και κακά τα ψέματα φαίνεται πως το διαθέτει. Τα υπόλοιπα στο χαρτάρι.

Ο Χοσέ Κάνιας είναι το καθαρό 6άρι που ο ΠΑΟΚ δεν είχε. Με άψογη τακτική συμπεριφορά, με δυναμικό στα όρια παιχνίδι, καλός «κλέφτης», με έξοχες περιστροφές και καλή πρώτη πάσα. Είναι παίκτης που δεν μπορεί να μη σου παίξει γιατί τα βασικά τα κάνει άψογα. Μην περιμένει να δει κανείς τον Μαραντόνα, αλλά ως εξάρι τα βγάζει τα λεφτά του.

Ο Έβγεν Σάκχοφ δίνει στο ρόστερ αυτό που τόσα χρόνια δεν μπορεί να βρει. Γκολ από τις πίσω ζώνες και έμφυτο κάθετο ποδόσφαιρο. Λίγοι είναι οι παίκτες που παίζουν κάθετα με τόση άνεση. Αν ήταν και γρήγορος…

Ο Τζάλμα Κάμπος έχει όλο το πακέτο. Το βασικό όμως είναι η σταθερότητα. Δεν είναι παίκτης που θα περάσει και δεν θα ακουμπήσει μέσα στο παιχνίδι. Έχει ασίστ και γκολ, έχει δύναμη, είναι ομαδικός. Δεν βάζει το κεφάλι κάτω κι όποιον πάρει ο Χάρος.

Τέλος, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έχει πολύ ποιότητα, έχει την κοντινή κάθετη πάσα, την ενέργεια σε μικρούς χώρους. Απομένει να φτάσει στα επίπεδα των υπολοίπων. Όμως ως παίκτης φαίνεται πως είναι πολύ καλός.

Αν είναι να κάνω σήμερα μία εκτίμηση για το τι θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ στο άμεσο μέλλον, εκτιμώ πως αν πουλήσει τον Μακ και βρει κάποια περίπτωση ενδιαφέρουσα, θα κλείσει δεκάρι. Από εκεί και πέρα σίγουρα στα πλάνα είναι ένας φορ, ενώ θεωρώ απίθανο να μην ανοίξει κουβέντα για κεντρικό αμυντικό. 

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown