Τσίμιροτ: «Είχα προτάσεις το καλοκαίρι, αλλά θέλω να είμαι στον ΠΑΟΚ»

Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ από την στιγμή που φόρεσε τα ασπρόμαυρα έδωσε  ο Γκόικο Τσίμιροτ.

Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ από την στιγμή που φόρεσε τα ασπρόμαυρα έδωσε  ο Γκόικο Τσίμιροτ. Ο Βόσνιος μέσος μίλησε για τους προσωπικούς του στόχους, αυτά που θέλει να βελτιώσει στο παιχνίδι του ενώ ήταν αποκαλυπτικός όταν επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ που ήθελε ομάδες του εξωτερικού να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του πριν από μερικές εβδομάδες.

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του με την φανέλα του ΠΑΟΚ τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στους αγώνες του Europa League δικαίωσαν αυτούς που επέμειναν για την απόκτηση του αλλά και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων όπως είχε αποκαλύψει. Ο  Γκόικο Τσίμιροτ εξήγησε το λόγο που στην παρούσα φάση δεν τον συγκίνησε η προοπτική να παίξει σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα: «Είναι αλήθεια ότι υπήρξεενδιαφέρον από αρκετές ομάδες για να φύγω το καλοκαίρι αλλά είναι ξεκάθαρο τι θέλω και αυτό είναι να μείνω εδώ στον ΠΑΟΚ. Αισθάνομαι καλά και δε θέλω να φύγω για αυτό και δεν το σκέφτηκα». Ο ίδιος άλλωστε όπως σημειώνει, είναι πλέον καλά εδώ στη Θεσσαλονίκη: «Σε κάθε στιγμή της ζωής μας, μια αλλαγή είναι δύσκολη. Πράγματι για πρώτη φορά έφυγα από την πατρίδα μου και κάθε αρχή ήταν δύσκολη. Αλλά μερικές εβδομάδες μετά συνήθισα και φυσικά σε αυτό βοήθησε τόσο η ομάδα όσο και οι συμπαίκτες μου.  Παράλληλα η Θεσσαλονίκη είναι μια  υπέροχη πόλη με ζεστούς και καλόκαρδους ανθρώπους».

«Πρέπει να βελτιωθώ»

Ο Τσίμιροτ έκανε την αυτοκριτική του και μάλιστα δεν έψαξε δικαιολογίες για τα σκαμπανεβάσματα. Όταν ρωτήθηκε τι θέλει να διορθώσει στο παιχνίδι του είπε: «Αυτό που θα ήθελα να βελτιώσω είναι στο επιθετικό κομμάτι κάποιες αδυναμίες και κυρίως τα τελειώματα των φάσεων».

Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς παίκτες πλέον στη θέση του Τσίμιροτ ενώ αναμένεται και ένας ακόμη, ο Κάνιας. Ο Βόσνιος δεν αγχώνεται από τον συνωστισμό στα χαφ:  «Δεν με φοβίζει ο ανταγωνισμός και το ότι στην ίδια θέση με μένα παίζουν και άλλοι παίκτες. Αντίθετα αυτό με κάνει να δουλεύω σκληρότερα και στο τέλος ο προπονητής θα αποφασίσει για το ποιοι θα παίζουν».

«Δε θα ξεχάσω τον ημιτελικό»

Όπως και οι συμπαίκτες του θέλει φέτος να κατακτήσει έναν τίτλο. Αλλά και να ξεχάσει τον περσινό ημιτελικό στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό: «Νομίζω ότι  η παρουσία μου τον πρώτο χρόνο στον ΠΑΟΚ ήταν θετική αν και άρχισα πολύ νωρίς τη σεζόν και τα παιχνίδια ήταν συνεχόμενα με την ξεκούραση ελάχιστη. Αυτό που θέλω να ξεχάσω είναι ο αγώνας με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο που ποτέ δεν τέλειωσε. Το να παίξουμε στον τελικό και να σηκώσουμε το τρόπαιο είναι κάτι που το θέλω πολύ φέτος».

Ο ΠΑΟΚ στα δυο πρώτα φιλικά παιχνίδια δείχνει να είναι πιο γρήγορη ομάδα. Οι προσθήκες των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν έπαιξαν ρόλο και σε αυτό συμφωνεί και ο Βόσνιος μέσος: «Δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με το πώς δουλεύαμε με τον Ιβιτς όταν ανέλαβε την ομάδα. Το σύστημα αλλά και η φιλοσοφία του προπονητή μας παραμένει η ίδια. Νομίζω ότι με τους παίκτες που αποκτήθηκαν η ομάδα μπορεί να γίνει ακόμη πιο γρήγορη. Οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν έχουν ποιότητα και μπορούμε να κάνουμε το παραπάνω βήμα. Όπως διακρίνατε στα πλέι οφ, με τον νέο προπονητή παίξαμε με άλλο σύστημα και αυτό μας βοήθησε να αποδώσουμε καλύτερα Αυτό πιστεύω ότι ήταν το κυρίαρχο για να αλλάξουμε την εικόνα μας και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο τερματίζοντας πρώτοι στα πλέι οφ».

«Μπορούμε να πάμε στους ομίλους»

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ σε πρώτη φάση είναι να περάσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να το καταφέρει αυτό πρέπει να αποκλείσει έναν ισχυρό αντίπαλο στον τρίτο προκριματικό γύρο. Ο Tσίμιροτ αισιοδοξεί και το τεκμηριώνει:  «Αν έχουμε την απόδοση που πρέπει μπορούμε να τα καταφέρουμε και να περάσουμε στους ομίλους που γνωρίζω ότι είναι ένα όνειρο για την ομάδα και τον κόσμο της.  Η ηλικία  δεν παίζει ρόλο στο πόσο επιθυμεί κάποιος να παίξει στους ομίλους. Νομίζω ότι κάθε παίκτης του ΠΑΟΚ το θέλει και φυσικά αν περάσουμε θα

έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε σε σπουδαία γήπεδα με πολύ μεγάλους αντιπάλους».

«Οι τραυματισμοί το μεγαλύτερο πρόβλημα»

Ο ίδιος αλλά και αρκετοί συμπαίκτες του έπεσαν θύμα πολλών τραυματισμών την περασμένη σεζόν και ο Γκόικο παραδέχεται ότι αυτό ήταν πολύ μεγάλο εμπόδιο για να πετύχει στόχους ο ΠΑΟΚ:  «Το μεγαλύτερο πρόβλημα πέρσι είναι ότι είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Μακάρι φέτος να περιοριστούν και αν το καταφέρουμε θα έχουμε λύσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της περσινής χρονιάς. Είχαμε πολλά  σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας αλλά  κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν δώσαμε το 100%  ακόμη και όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Σε ότι αφορά τη φετινή σεζόν κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για το αν θα είναι καλή  ή κακή. Αυτό που έχει σημασία είναι να δουλέψουμε πολύ σκληρά γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό» ενώ αναφέρθηκε και στην ηρεμία που βγάζει στο παιχνίδι του: «Είναι αλήθεια ότι είμαι  ήρεμος τύπος και μέσα στο γήπεδο. Αυτό με βοηθά να είμαι προσηλωμένος στο παιχνίδι και να μην επηρεάζομαι. Με αυτό όπως φυσικά και με τη σκληρή δουλειά μπορείς να ανεβαίνεις συνεχώς επίπεδο και να βοηθάς την ομάδα σου».

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown