Θέλει να... σπάσει το ρόδι κόντρα σε Ολλανδούς

Ένα από τα «εμπόδια» που καλείται να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Άγιαξ είναι και η κάκιστη προϊστορία απέναντι σε ολλανδικές ομάδες.

Πέραν του ονόματος του Άγιαξ και της δεδομένης ποιότητάς του ως ομάδα, ένα από τα «εμπόδια» που καλείται να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ προκειμένου να φτάσει στην πρόκριση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ είναι και η άσχημη παράδοση απέναντι σε ολλανδικές ομάδες.

Είναι χαρακτηριστικό πως όποτε ο Δικέφαλος κλήθηκε να αντιμετωπίσει κάποια ομάδα από τη χώρα της «τουλίπας» σε διπλούς αγώνες δεν κατάφερε ποτέ να πάρει την πρόκριση.

Η αρχή έγινε τη σεζόν 2000-01. Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Αϊντχόφεν στο πλαίσιο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η βαριά ήττα με 3-0 στην Ολλανδία δεν άφηνε πολλά περιθώρια στον Δικέφαλο, ο οποίος αποκλείστηκε και με δεύτερη ήττα στην Τούμπα, αυτή τη φορά με 1-0.

Ένα χρόνο αργότερα, οι δύο ομάδες έμελλε να ξανασυναντηθούν. Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς πιο ανταγωνιστικός, η πρόκριση, όμως, κατέληξε και πάλι σε ολλανδικά χέρια. Το 3-2 της Τούμπας άφηνε ελπίδες ενόψει της ρεβάνς, οι οποίες, όμως, γκρεμίστηκαν γρήγορα. Το τελικό 4-1 υπέρ της PSV έδωσε και την πρόκριση στους Ολλανδούς.

Τη σεζόν 2004-05 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Άλκμααρ και πάλι για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Απολογισμός; Δύο ήττες (3-2 εντός, 2-1 εκτός) και άδοξος αποκλεισμός για τον Δικέφαλο.

Θα περάσουν πέντε χρόνια (2009-10) για να τεθεί ο ΠΑΟΚ αντιμέτωπος και πάλι με Ολλανδούς. Αντίπαλος φαινομενικά βατός (Χέρενφεεν), όμως, ο Δικέφαλος συνέχισε τις κακές συνήθειες. Η εντός έδρας ήττα με 1-0 στην Τούμπα δυσκόλεψε αρκετά το έργο του ΠΑΟΚ ενόψει της ρεβάνς, στην οποία το τελικό 0-0 έδωσε την πρόκριση στην ολλανδική ομάδα.

Ένα χρόνο αργότερα, ήταν η σειρά των διπλών αναμετρήσεων με τον Άγιαξ για να αφήσει με πικρή γεύση τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Το 1-1 του «Amsterdam Arena» άφηνε ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς και την κρυφή ελπίδα στον Δικέφαλο πως μπορεί να προκριθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 3-3 της Τούμπας, όμως, διέψευσε τις προσδοκίες για διάκριση στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση, δίνοντας, παράλληλα, συνέχεια σε αυτήν την «μαύρη» παράδοση, η οποία όλοι στις τάξεις του ΠΑΟΚ ευελπιστούν πως θα τελειώσει αρχής γενομένης από τις προσεχείς διπλές αναμετρήσεις κόντρα στον «Αίαντα».

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown