Ο ΠΑΟΚ μπορεί να αποκλείσει τον Αγιαξ

Οπως πριν από έξι χρόνια, έτσι και χθες ο ΠΑΟΚ πήρε στο Αμστερνταμ από τον Αγιαξ αυτό που ήθελε για να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και την πήρε την ισοπαλία με τον τρόπο ακριβώς που το είχαμε προβλέψει. Όχι επειδή «διαβάζουμε» καλύτερα τον Ιβιτς απ’ ό,τι οι υπόλοιποι, αλλά γιατί ο Σέρβος τεχνικός δεν έκανε τίποτε περισσότερο από τα αυτονόητα χθες το βράδι στην Ολλανδία.

«Ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει αποτέλεσμα απόψε στην Ολλανδία και θα τα καταφέρει μόνο αν δεν αφήσει τον Αγιαξ να του δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, μόνο αν δεν επιτρέψει στους Ολλανδούς να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, να τον κλείσουν στην άμυνα, να τον βομβαρδίσουν.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να περιορίσει όλους τους προαναφερθέντες κινδύνους, είναι να έχει εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία. Αν το πετύχει αυτό, με την ταχύτητα που διαθέτει ο ΠΑΟΚ, θα βρει ευκαιρίες για να σκοράρει», έγραφα στο χθεσινό μου άρθρο και νομίζω ότι οι άξονες του παιχνιδιού, αυτοί που καθορίσανε την εξέλιξη του ματς και την κατάληξή του, ήταν αυτοί που είχαμε επισημάνει.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε όσο πιο προσεκτικά γινόταν. Επαιξε όσο πιο… μαζεμένα, όσο πιο σφιχτά γινόταν. Εδωσε χώρο από το πρώτο λεπτό στους Ολλανδούς, επέλεξε να τραβηχτεί από νωρίς προς τα πίσω.

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη τακτική έκρυβε κινδύνους, διότι ο ΠΑΟΚ αυτοπεριορίστηκε περισσότερο του αναμενομένου. Για καλή του τύχη, όμως, οι Ολλανδοί δεν το εκμεταλλεύτηκαν. Σαφώς και έπαιξε ρόλο ότι δούλεψε πολύ καλά στη μεσαία γραμμή η ελληνική ομάδα, με τον Χαρίση, κυρίως, να έχει απίστευτα τρεξίματα, όπως δούλεψε, επίσης, καταπληκτικά και η άμυνα, με κορυφαίο τον Τζαβέλλα, όπως έλαμψε και ο Κάμπος με την ταχύτητα και την ευστροφία του.

Η μέτρια εμφάνιση του Σάκχοφ δεν κόστισε στον ΠΑΟΚ, ο οποίος πλήρωσε βαρύ τίμημα για την συγκυρία στη φάση του γκολ. Ηταν ελάχιστες οι φάσεις που έδωσε ο ΠΑΟΚ στους Ολλανδούς ευκαιρίες σαν κι αυτή που αξιοποίησαν για να σκοράρουν και να ισοφαρίσουν.

Στην συγκεκριμένη, ωστόσο, ήταν εμφανέστατο το κενό και εμφανέστατη η καθυστερημένη αντίδραση των παικτών της μεσαίας γραμμής. Αυτά, όμως, συμβαίνουν…

Εξάλλου, ο ΠΑΟΚ δεν πραγματοποίησε χθες την τέλεια εμφάνιση. Απλά, έκανε αισθητή την παρουσία του, έδωσε στον Αγιαξ να καταλάβει ότι δεν είναι εύκολος αντίπαλος και έχει ένα αποτέλεσμα που του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει.

Δεν έγινε φαβορί ο ΠΑΟΚ με αυτή την ισοπαλία για την πρόκριση. Ο Αγιαξ παραμένει το φαβορί, αλλά ξέρει, πλέον, ότι τον περιμένει μια πάρα πολύ δύσκολη βραδιά στην Τούμπα κι ότι δεν θα είναι έκπληξη αν ο ΠΑΟΚ τον αποκλείσει. Γιατί μπορεί ο ΠΑΟΚ να αποκλείσει τον Αγιαξ…

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown