Η επιμονή του Βλάνταν Ίβιτς για τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ

Τα μαθήματα τακτικής του Βλάνταν Ίβιτς είναι εντατικά τις τελευταίες μέρες και ειδικά χθες που συνδυάστηκαν με οικογενειακό δίτερμα.


Τα μαθήματα τακτικής του Βλάνταν Ίβιτς είναι εντατικά τις τελευταίες μέρες και ειδικά χθες που συνδυάστηκαν με οικογενειακό δίτερμα του έδιναν συνεχώς αφορμές για παρατηρήσεις.
Ξεκάθαρος στόχος του Σέρβου τεχνικού ήταν να δείξει στους παίκτες του ποιες τοποθετήσεις (στο ρόλο του καθενός) πρέπει να γίνονται. Και πως-αυτό είναι το κυριότερο-να μην χάνεται η ισορροπία της ομάδας. «Να μην τρέχουμε όπου να ‘ναι γιατί έτσι χάνεται η ισορροπία της ομάδας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Επίσης, ο Ιβιτς επιμένει πολύ στο σωστό πρέσινγκ. Χθες έλεγε στους μέσους του χαρακτηριστικά: «Αν δεν πρεσάρετε σωστά τον παίκτη που υποδέχεται τη μπάλα μετά είναι αργά». Και έλεγε και κάτι ακόμη: «Εμείς επιλέγουμε πότε θα πρεσάρουμε».   
Και δεν έμενε μόνο σε γενικές παρατηρήσεις, αλλά προσπαθούσε να μεταφέρει συγκεκριμένες οδηγίες και ατομικά. Στη διάρκεια του διτέρματος, το οποίο σταμάτησε, πήρε τον Πέλκα και τον Σάχοφ και τους εξηγούσε πως πρέπει να ξεμαρκάρονται όταν δίνουν τη μπάλα προκειμένου να αποτελούν στήριγμα για τους συμπαίκτες τους.
Ο στόχος αυτών των μαθημάτων είναι να παρουσιάζεται ο ΠΑΟΚ με τις γραμμές του στις σωστές αποστάσεις, να είναι αυτό που αποκαλούμε compact και να μπορεί γρήγορα να κάνει τη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και αντίστροφα.  Το σημερινό φιλικό με την Σιλφόλντε είναι μίας πρώτης τάξης ευκαιρία για να δει ο Ίβιτς τι συμβαίνει στην πράξη

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown