Μπορεί να τους πιάσει στον ύπνο ο ΠΑΟΚ

Έχει τις προοπτικές ο ΠΑΟΚ να πάρει αποτέλεσμα στο γήπεδο του Αγιαξ και να βάλει από το πρώτο παιχνίδι τις βάσεις για την πρόκριση. Ετσι αποφάσισα να ξεκινήσω αυτό το άρθρο, γιατί μετά από δύο ημέρες παραμονής στο Άμστερνταμ και με συνομιλίες που είχα με εκπροσώπους του Άγιαξ αλλά και αρκετούς ανθρώπους, προέκυψαν ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα.

Το πρώτο είναι πως οι Ολλανδοί, παρά την μέτρια εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα τους μέχρι αυτή την στιγμή παραμένουν υπερόπτες. Είναι «σνομπ». Πιστεύουν δηλαδή, ανεξάρτητα από τον σεβασμό που δείχνουν στον ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους του, πως θα καταφέρουν να προκριθούν. Προσθέστε πως η μέτρια αγωνιστική εικόνα του Άγιαξ έχει σχέση και με την έλλειψη παικτών με ισχυρή προσωπικότητα από την Ολλανδική ομάδα. Μας μιλούσαν με θαυμασμό για τον Σουάρες, από την απόδοση του οποίου στην Τούμπα κρίθηκε σε ένα μεγάλο βαθμό η πρόκρισή τους. Αισθάνονται «μουδιασμένοι» γιατί μετά το πατατράκ της απώλειας του πρωταθλήματος πριν από δύο μήνες δεν δείχνουν να έχουν συνέλθει.

Ο ΠΑΟΚ έχει την δυνατότητα να κάνει μία καλή εμφάνιση και να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι κομβικό για τον αγώνα ρεβάνς της Τούμπας. Εφόσον τα καταφέρει, θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για την δεύτερη αναμέτρηση, σε ένα γήπεδο που αποδεδειγμένα φοβούνται την δυναμική του οι παίκτες του Άγιαξ. Είναι μία ευκαιρία να τους πιάσει στον ύπνο, τώρα που δεν δείχνουν να έχουν βρει τα πατήματά τους και αυτό φάνηκε από τα πρόσφατα αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια που έδωσαν. Ασφαλώς, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως ο ΠΑΟΚ θα έχει ένα εύκολο έργο. Κάθε άλλο. Ο Αγιαξ διατηρεί την δυναμική του, έχει ένα συγκεκριμένο προσανατολισμό και ένα πλάνο που το εφαρμόζει πιστά. Είναι βέβαιο πως θα ξεκινήσουν επιθετικά αύριο το βράδυ, όμως είναι στο «χέρι» των παικτών του ΠΑΟΚ και του Βλάνταν Ιβιτς να τους «βραχυκυκλώσουν» και να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα δίνει προοπτικές πρόκρισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown