Δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη στον ΠΑΟΚ…

Πιο έτοιμος απ’ ό,τι θα μπορούσε να τον φανταστεί και ο πιο αισιόδοξος από τους φίλους του εμφανίζεται ο ΠΑΟΚ στα πρώτα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας.

Ειδικά αυτό κόντρα στην πρωταθλήτρια Βελγίου Μπριζ, το περασμένο Σάββατο, ήταν μια έκπληξη για τον καθένα που το παρακολούθησε και είναι σε θέση να καταλάβει τι σημαίνει να είναι μια ομάδα 20 μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματός της (η Μπριζ) και τι να είναι 40 μέρες πριν (ο ΠΑΟΚ)

Η ομάδα του Ιβιτς μοιάζει να κινείται με κεκτημένη ταχύτητα από το τέλος των πλέι οφ και μετά. Μοιάζει σα να φορμαρίστηκε στα πλέι οφ και διατηρεί αυτό το φορμάρισμα, λες και δεν μεσολάβησε περίοδος διακοπών για τους παίκτες και έναρξη προετοιμασίας για τη νέα σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ είναι –ως ομάδα- φρέσκος, ευδιάθετος, φιλόδοξος, με την στόχευσή του να είναι ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης όλων των ποιοτικών του στοιχείων.

Ο ΠΑΟΚ είναι ήρεμος, οι παίκτες του δουλεύουν πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο, η έλλειψη εντάσεων τους αρέσει, όπως τους αρέσει και ότι έχουν δίπλά τους, αυτοί που ήταν και από πέρσι, νέους συμπαίκτες οι οποίοι είναι ποιοτικοί, έμπειροι, ταχείς.

Αυτό το τελευταίο, η ταχύτητα, δηλαδή, για την οποία έγραφα και την προηγούμενη εβδομάδα, φαίνεται ήδη σε κάθε παιχνίδι που δίνει ο ΠΑΟΚ. Με εξαίρεση κάποιες αντιδράσεις στην άμυνα, όπου η προσαρμογή για την αντιμετώπιση του αντιπάλου όταν χανόταν η μπάλα δεν ήταν όσο γρήγορη θα έπρεπε, στο επιθετικό transition ο ΠΑΟΚ ήταν καταπληκτικός κόντρα στους Βέλγους.

Ειδικά η δεξιά πλευρά του, με Μάτος και Τζάλμα Κάμπος, έβγαζε… φωτιές. Όπως, βέβαια, και η αριστερή στο δεύτερο ημίχρονο, με φάση-υπόδειγμα την αντεπίθεση από την οποία προήλθε το γκολ του Κουλούρη.

Οι ενδείξεις, λοιπόν, είναι καλές. Κι ας μην ξεχνάμε ότι λείπει ο Σάκχοφ, που φαίνεται ότι μπορεί να είναι στο επίπεδο για το οποίο κουβεντιάζουμε όταν αναφερόμαστε σε Κάμπος και Μάτος, λείπει ο Μπίσεσβαρ, αλλά και κάποιοι παίκτες που περιμένει να προστεθούν στο ρόστερ ο Ιβιτς και θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι αντίστοιχης ποιότητας με αυτούς που ήδη ήρθαν.

Όλα αυτά, πάντως, αν και είναι πάρα πολύ ωραία, αν και βοηθάνε πάρα πολύ ώστε να υπάρχει μια ατμόσφαιρα την οποία θέλει η κάθε ομάδα αυτή την περίοδο, δεν προεξοφλούν την επιτυχία.

Η αισιοδοξία είναι καλή. Η υπερβολική αισιοδοξία, όχι. Οι προσδοκίες είναι καλές. Οι παράλογες προσδοκίες, όχι. Ισορροπία χρειάζεται ο ΠΑΟΚ κι αυτό είναι έναδιαχρονικό ζητούμενο γι’ αυτή την ομάδα.

Παίκτες καλοί υπάρχουν. Προπονητής φιλόδοξος, έστω κι αν είναι άπειρος, υπάρχει. Μάλιστα, αυτός ο προπονητής ξέρει πολύ καλά κάθε λεπτομέρεια για την ομάδα στην οποία δουλεύει. Γι’ αυτό και κάθε μέρα διορθώνει και κάτι, βουλώνει και μια τρύπα, λύνει κι ένα πρόβλημα που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Από ελλείψεις στο προπονητικό κέντρο, μέχρι την αποκατάσταση και την διατροφή των παικτών.

Λεπτομέρειες για τον πολύ κόσμο, πολύ σημαντικά πράγματα για το αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ.

Ας μην βιαζόμαστε, λοιπόν, ας μην φορτώνουμε με παραπανίσια πίεση αυτή την προσπάθεια κι ας περιμένουμε για να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της πολύ καλά οργανωμένης δουλειάς που γίνεται στον ΠΑΟΚ…

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown