Και... πρέπει και... μπορεί ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Άγιαξ

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε στις χθεσινές δηλώσεις του ο κόουτς των Ολλανδών, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί, ότι στο τελευταίο διάστημα απέφευγε… «όπως ο διάβολος το λιβάνι» τον χαρακτηρισμό του φαβορί που έδιναν οι ειδικοί, οι δημοσιογράφοι και οι στοιχηματζήδες στην ομάδα του. Αναφερόμενος στον ΠΑΟΚ είπε ότι τον θεωρεί μία καλή ομάδα. Μια διαπίστωση που προέκυψε –όπως υποστήριξε- μέσα από τα δύο φιλικά παιχνίδια με την Τβέντε και τον Απόλλωνα Λεμεσού.

«Γνωρίζουμε τον τρόπο που αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ και έχουμε μελετήσει κάθε παίκτη του ξεχωριστά» δήλωσε συγκεκριμένα. Όταν ρωτήθηκε, για το αν θεωρεί ότι η πρόκριση θα κριθεί και στους δύο αγώνες απάντησε πως η ομάδα του ελπίζει να πάρει σήμερα σκορ πρόκρισης και να αγωνιστεί στην Θεσσαλονίκη με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

«Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, για το οποίο προετοιμαζόμαστε τέσσερις εβδομάδες. Η ουσία είναι να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ και με αυτό θα είμαι ευχαριστημένος στην παρούσα φάση», συμπλήρωσε ο Πέτερ Μπος. Για το αν φοβάται κάτι ενόψει του σημερινού ματς υπογράμμισε: «Δεν φοβόμαστε και δεν φοβάμαι τίποτα». Ο Ολλανδός τεχνικός στο διάστημα της προετοιμασίας και από την στιγμή που κληρώθηκε η ομάδα του με τον ΠΑΟΚ, αναφερόμενος σε αυτή την σύγκρουση συνήθως «έπαιζε» με χαρακτηρισμούς τους οποίους περνούσε μέσα από μία «Σκύλα και Χάρυβδη» αβεβαιοτήτων και πιθανολογήσεων. Μια τακτική που ξεκινούσε από τα «ξόρκια» (μακριά από τον χαρακτηρισμό φαβορί), περνούσε μέσα από προβληματισμούς και από τα αδιέξοδα των εντυπώσεων που έφερναν οι απαράδεκτες εμφανίσεις της ομάδας του στα φιλικά παιχνίδια (πλην της Μαρσέιγ) και κατέληγε σε κάποιες διστακτικές ελπιδοφόρες εκτιμήσεις.

Χθες, όμως, εγκατέλειψε εντυπωσιακά αυτούς τους διστακτικούς «ελιγμούς» και παρουσιάστηκε υπέρ τω δέον αισιόδοξος λέγοντας: «Νιώθουμε υπέροχα πλέον που θα παίζουμε ποδόσφαιρο και δεν θα κάνουμε προπονήσεις». Ο Πέτερ Μπος αρνούμενος τον τίτλο του φαβορί για την ομάδα του προφανώς επιθυμεί να την αποφορτίσει και να την απαλλάξει από την πίεση και το άγχος που πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα στους παίκτες του. Ωστόσο, δίνει το «στίγμα» της κρισιμότητας του σημερινού παιχνιδιού καταθέτοντας την άποψη, ότι στο ματς της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να υπάρξουν οι βάσιμες προοπτικές της πρόκρισης. Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε, ότι από την εν γένει συμπεριφορά του προκύπτει ότι «αποδέχεται» κρυφίως τον τίτλο του φαβορί χωρίς όμως να καταφέρνει να κρύψει τις φοβίες που τον διακατέχουν για την πιθανότητα ο ΠΑΟΚ να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος και με διαφορετική εικόνα και συμπεριφορά απ’ αυτήν που του μετέφεραν οι «κατάσκοποί» του. Οπως επίσης διαφαίνεται εμφανέστατα ο διακαής του πόθος να πάρει ένα αποτέλεσμα από το πρώτο παιχνίδι που θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει την δοκιμασία της φοβερής Τούμπας.

Ψιλομπερδεμένος μέχρι πρότινος (μέχρι χθες δηλαδή) ο συμπαθής Πέτερ, στο επίσημο βήμα πριν από τον αγώνα παρουσιάστηκε τελείως διαφορετικός και πολύ αισιόδοξος. Θα πρέπει να γνωρίζει όμως, ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο εκτός από τις «φανέλες» θα μετρήσουν και άλλοι πολύ σημαντικοί και καθοριστικοί παράγοντες. Όπως η έξυπνη τακτική, η ψύχραιμη διαχείριση, το πάθος και η ποδοσφαιρική «μαγκιά». Στοιχεία που μάλλον υπάρχουν στους αντιπάλους. Ο ΠΑΟΚ σίγουρα είναι σε θέση να τα επιστρατεύσει για να εξισορροπήσει τις όποιες διαφορές αγωνιστικές προκύψουν (λόγω βέβαια και της έδρας) με μία αγωνιστική συμπεριφορά που υπάρχει περίπτωση να προσεγγίσει τα όρια της υπέρβασης. Στο περιθώριο της σημερινής αναμέτρησής θα ήταν παράλειψή να μην αναφερθεί η παρουσία των ΠΑΟΚτσήδων της διασποράς οι οποίοι με την απροσμέτρητη αγάπη τους (σχεδόν λατρεία) με την οποία αγκαλιάζουν και συμπαραστέκονται τον Δικέφαλος σε όλες τις ευρωπαϊκές του μάχες θα δώσουν τον δικό τους αγώνα μαζί με τους εκδρομείς από την Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης έχει την δική του ξεχωριστή ιστορία. Η οποία έχει να επιδείξει υπερβάσεις, ανατροπές και άθλους. Άλλη μία απόδειξη –με ρεβανσιστικά δικαιολογημένα κίνητρα αυτή την φορά- επί ενός φημισμένου αντιπάλου θα κατατεθεί σήμερα το βράδυ. Οι αετοί του Βορρά μπορούν
να πετάξουν όταν επιβάλλεται πολύ ψηλά. Καλή τύχη στον Δικέφαλο.

ΥΓ Ο Πέτερ Μπος σίγουρα θα επιχειρήσει να ερμηνεύσει περισσότερο σε ψυχολογικό επίπεδο και όχι αγωνιστικό τις αντίστοιχες δηλώσεις του Βλάνταν Ιβιτς.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown