Ο διαβήτης του Κάμπος και η στρατηγική του Ίβιτς

Ο Τζάλμα Κάμπος μπορεί να υπέγραψε φαρδιά-πλατιά, με το γκολ -διαβήτη που πέτυχε, την ισοπαλία κόντρα στον Άγιαξ, αλλά ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι πάτησε πάνω στην τακτική του ΠΑΟΚ.

Κι αυτό ήταν έργο του Βλάνταν Ίβιτς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι δύο τους πιστώνονται την επιτυχία, χωρίς  να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν έκαναν κατάθεση ψυχής στην Αρένα του Άμστερνταμ.

Ο Κάμπος παρέδωσε τα διαπιστευτήρια επιθετικού- οδωστροτήρα.  Στην καλή του μέρα δεν καταλαβαίνει τίποτα και κανέναν. Στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός, είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και θρασύτατος. Δεν το σκέφτεται δεύτερη φορά. Απλά βάζει την μπάλα κάτω και μπουκάρει. Με την αυτοπεποίθηση και την ταχύτητα που διαθέτει είναι δύσκολο να τον σταματήσεις. Κάποιες στιγμές μοιάζει σαν φορτηγό με σπασμένα φρένα. Δεν μπορείς να τον σταματήσεις με τίποτα.

Στο Άμστερνταμ δεν ήταν μόνο το γκολ που σημείωσε. Τον αισθάνθηκαν στο πετσί τους οι αμυντικοί του Άγιαξ περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη του ΠΑΟΚ. Τους πλαγιοκοπούσε, έμπαινε κατά μέτωπο, έδινε μάχες στη μεσαία γραμμή, όποτε χρειάστηκε επέστρεψε και στην άμυνα.

Αν συνεχίσει έτσι, τότε ο Μάκ σύντομα θα ξεχαστεί. Γιατί κακά τα ψέματα, ο Σλοβάκος που ανήκει πλέον στη Ζενίτ, είχε πετύχει πέρσι συνολικά είκοσι γκολ. Που θα τα βρει φέτος είκοσι γκολ ο ΠΑΟΚ; Από ποιόν; Αν συνεχίσει όπως ξεκίνησε, τότε ο Τζάλμα Κάμπος μπορεί να αποτελέσει την πλέον αξιόπιστη διάδοχη κατάσταση.

Πάμε στον Ίβιτς. Δεν ξέρω αν αποτελεί δυσφήμηση ή διαφήμιση, αλλά η τακτική και το κοουτσάρισμα που ακολούθησε, θύμισε έντονα Φερνάντο Σάντος.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε κλειστά, προσπάθησε να κρατήσει πρώτα το μηδέν, κυνήγησε την αποτελεσματικότητα και βασίστηκε στις αντεπιθέσεις. Η στρατηγική απέδωσε τα μέγιστα, αφήνοντας στον Άγιαξ την πλήρη υπεροχή σε όλα τα στατιστικά του παιχνιδιού, όχι όμως και στα γκολ. Και καλώς στο ποδόσφαιρο, εκεί βρίσκεται η ουσία. Τι να το κάνεις να έχεις την υπεροχή 77% και στο τέλος να παραχωρείς ισοπαλία;

Ο Ίβιτς, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, αποδεικνύει ότι διαθέτει ρεαλισμό. Δεν διστάζει να θυσιάσει το θέαμα στην ουσία, όπως και το επιθετικό πνεύμα που πρέπει να έχει από την φύση του ο ΠΑΟΚ. Να γιατί θυμίζει Σάντος. Έχω την αίσθηση ότι και στην ρεβάνς της Τούμπας δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει για το αποτέλεσμα αφήνοντας το κυνήγι του γκολ στον Άγιαξ.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown