Μίχελ : «Οταν ένας παίκτης πιάνει ταβάνι, τον πουλάς»

Ο πρόεδρος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που ενδιαφέρουν τον κόσμο της ομάδας και αφορούν κυρίως την πολιτική στις μεταγραφές.

Λίγο πριν επιβιβαστεί με την υπόλοιπη αποστολή στο αεροπλάνο από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ. Ο πρόεδρος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που ενδιαφέρουν τον κόσμο της ομάδας και αφορούν κυρίως την πολιτική στις μεταγραφές.

Με αφορμή την πώληση του Μακ στην Ζενίτ, ο Μίχελ εξήγησε το λόγο που η ΠΑΕ αποφάσισε να τον παραχωρήσει: «Η φιλοσοφία μου είναι ότι ένας παίκτης φτάνει στο ταβάνι της οικονομικής του αξίας και της φόρμας του και υπάρχει μια καλή επιλογή από ομάδα για να πάει μεταγραφή καλό είναι να φεύγει και είναι ένα βήμα για την καριέρα του».

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του Κάτσε που παραμένει στην ομάδα από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόταση που να ικανοποιεί τη ομάδα: «Πριν από ένα χρόνο μου είπαν ότι υπήρχε προσφορά 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κάτσε και τώρα είναι πολύ δύσκολο  να βρούμε μια προσφορά για τον παίκτη» για να ξεκαθαρίσει: «Η φιλοσοφία μου είναι να μην κρατάμε παίκτες αν βρίσκουμε καλή προσφορά, που να μας ικανοποιεί και παράλληλα οι παίκτες να πηγαίνουν σε ομάδες που τους δίνετε η ευκαιρία να παίξουν στο CHL».

- Υπάρχει περίπτωση να προχωρήσετε σε απόκτηση ποδοσφαιριστή μετά την αποχώρηση του Μακ στην ίδια θέση;

«Ηδη έχουμε αντικαταστήσει τον Μακ με τον Κάμπος, που αγωνίζεται σε αυτή τη θέση. Περιμέναμε ότι ο Μακ θα φύγει για αυτό και ένας από τους αρχικούς στόχους ήταν ο Κάμπος. Είναι ένας ποιοτικός παίκτης που μπορεί να αντικαταστήσει τον Μακ».

- Ποια είναι η πολιτική σε ότι αφορά τις μεταγραφές;

«Δεν αγοράζουμε παίκτες γιατί πρέπει να πουλήσουμε κάποιους  αλλά γιατί πρέπει να καλύψουμε συγκεκριμένες θέσεις που θεωρούμε ότι δημιουργείται ανάγκη.  Οσο μείνω στον ΠΑΟΚ δεν έχω σκοπό να κάνω πολύ δαπανηρές μεταγραφές. Μόνο αν φεύγουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες. Υπάρχουν κάποια καυτά ονόματα στην ομάδα και αν φύγουν τον επόμενο χρόνο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να τους αντικαταστήσουμε».

- Σας ικανοποιεί όσα πετύχατε μέχρι στιγμής στις μεταγραφές;

«Ηταν δική μου σκέψη για να φέρω παίκτες νωρίς που θα ήταν έτοιμοι για τα πλέι οφ. Αλλά φυσικά υπήρξαν μεταγραφές όπως του Κάνιας και κάποιες άλλες που ήθελαν λίγο χρόνο. Κάναμε πολύ δουλειά για να τους πάρουμε ελεύθερους και αυτό δεν ήταν εύκολο και χρειαζόταν κάποιο χρόνο παραπάνω. Για παράδειγμα με τον Κάνιας δεν ήταν δουλειά μιας μέρας και χρειάστηκε να δουλέψουμε πάνω από δυο εβδομάδες.  Πήραμε κάποιους είτε σε καλή τιμή είτε ελεύθερους και συνολικά είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάναμε στις μεταγραφές».

- Ο ΠΑΟΚ είναι καλυμμένος στη θέση του σέντερ φορ;

«Εχουμε τρεις καλούς σέντερ φορ τους Κλάους, Περέιρα και Κουλούρη. Παράλληλα σε αυτή τη θέση μπορεί να παίξει και ο Κάμπος καθώς  και στην Πόρτο και στην Τουρκία   έπαιξε στη συγκεκριμένη θέση».

«Σεβόμαστε τον Αγιαξ αλλά εμείς θα προκριθούμε»

Ο Λούμπος Μίχελ σχολίασε το αποτέλεσμα της κλήρωσης που φέρνει τον ΠΑΟΚ απέναντι σε μια ιστορική ομάδα όπως είναι ο Αγιαξ. «Ο Αγιαξ είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία, και πρέπει να τον σεβαστούμε ως αντίπαλο, θα πάμε εκεί με σεβασμό στην ομάδα και στην ιστορία της αλλά εμείς  θα προκριθούμε». Παράλληλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για την προετοιμασία της ομάδας στην Ολλανδία: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα όσα είδα στην Ολλανδία στο διάστημα που ήμουν κοντά στην ομάδα. Κάναμε προπονήσεις σε εξαιρετικές συνθήκες. Ήταν μια ωραία περιοχή με εξαιρετικούς αγωνιστικούς χώρους και στα δυο γήπεδα που κάναμε χρήση. Μίλησα με τους ανθρώπους της Πόρτο που θα έρθουν στο ίδιο ξενοδοχείο το οποίο έχει μια πολύ καλή φήμη. Η ομάδα πιστεύω ότι χρειάζεται μια δυο μέρες ξεκούραση, λόγω των δυνατών προπονήσεων και το είδατε άλλοτε και στον αγώνα με την Στεάουα αλλά τώρα είμαστε καλύτερα και πιστεύω ότι θα είμαστε πανέτοιμοι για τον πρώτο αγώνα με τον Αγιαξ».

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown