Έτσι προσπαθούν στον ΠΑΟΚ να περιορίσουν τις θλάσεις





Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν βρει κάποιες λύσεις ώστε να μην παρατηρηθεί ξανά το φαινόμενο της περασμένης σεζόν με τους πολλούς τραυματισμούς.
Εδώ και αρκετούς μήνες με εντολή Σαββίδη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε ενεργοποιηθεί για να βρει λύσεις σε ότι αφορά την πρόληψη και την αποφυγή μυικών τραυματισμών. Με συγκεκριμένα στοχευμένα βήματα λοιπόν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θεωρούν ότι το φαινόμενο των πολλών αλλά και επαναλαμβανόμενων μυικών τραυματισμών θα περιοριστεί. Ποια είναι αυτά


1. Η επένδυση στη Νέα Μεσημβρία
Το πρώτο μεγάλο βήμα ήταν η επέκταση των εγκαταστάσεων στη Νέα Μεσημβρία με την κατασκευή νέου χώρου 500 τ.μ. που θα περιλαμβάνει: Πισίνα, Τζακούζι, Δωμάτιο κρυοθεραπείας, διάδρομο νεροφλεξολογίας, νέο μεγαλύτερο φυσικοθεραπευτήριο, νέο μεγαλύτερο γυμναστήριο

2. FMS tests για πρώτη φοράΜε την έναρξη της προετοιμασίας έγιναν για πρώτη φορά κατόπιν συνεννόησης του ιατρικού τιμ με τον γυμναστή Δημήτρη Δανιηλίδη, τα Functional Movement Screening τεστ. To FMS, το οποίο πραγματοποίησε ο Πέταρ Μιλκάνοβιτς, αποτελεί έναν λειτουργικό έλεγχο κίνησης μέσα από μια σειρά ασκήσεων που εκτελούνται με συγκεκριμένη σειρά και βαθμολογούνται σε ειδική κλίμακα ανάλογα με την εκτέλεσή τους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία εντοπίζονται τυχόν αποκλίσεις από τη φυσιολογική λειτουργική κίνηση του οργανισμού και αναλόγως καταρτίζεται πρόγραμμα διορθωτικών ασκήσεων για την βελτίωση των ανισορροπιών. Παράλληλα, γίνεται και σύγκριση της μίας πλευράς του σώματος με την άλλη προκειμένου να διαπιστωθεί που υπάρχει το όποιο πρόβλημα.

3. Εξειδικευμένοι επιστήμονες
Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην ενίσχυση του ιατρικού και του τεχνικού τιμ. Αυτή τη στιγμή στο Oosterbeek της Ολλανδίας υπάρχουν έξι φυσικοθεραπευτές έναντι των τεσσάρων της περασμένης σεζόν, ενώ πέραν του γυμναστή αποκατάστασης Πέταρ Μιλκάνοβιτς, τις υπηρεσίες του ως εξωτερικός συνεργάτης παρέχει κι ο Νέναντ Κοβάσεβιτς που έχει ειδίκευση στην πρόληψη, αντιμετώπιση κι αποκατάσταση των τραυματισμών. Ο Κοβάσεβιτς διαθέτει το δικό του κέντρο αποκατάστασης στο Βελιγράδι και την περασμένη σεζόν ανέλαβε την αποθεραπεία του Μάριν Λέοβατς πριν τα Play Offs.


4.Ειδικός εξοπλισμός
Η ενίσχυση του ιατρικού τιμ δεν λέει από μόνη της τίποτα αν δεν συνοδεύεται κι από τον κατάλληλο εξοπλισμό. Γι αυτό ο ΠΑΟΚ αγόρασε τρία μηχανήματα κρυοθεραπείας για την αποκατάσταση στα πόδια των παικτών μετά τις σκληρές προπονήσεις. Είναι μια τεχνική που ακολουθείται από κορυφαίες ομάδες στον κόσμο κι έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown