«Επιπέδου εθνικής Πορτογαλίας ο Βαρέλα»!

Δείτε τι είπε για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός του Κάπε Βέρντε, Ρούι Άγουας

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός του Κάπε Βέρντε, Ρούι Άγουας μίλησε  για την μεγάλη του αδυναμία, τον Φερνάντο Βαρέλα, ο οποίος μόλις υπέγραψε στον ΠΑΟΚ.

«Τον ξέρω πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά. Εξάλλου ήταν ο αρχηγός μου όσο καιρό ήμουν στον πάγκο του Κάπε Βέρντε. Αυτό νομίζω απαντάει σε πολλές από τις απορίες σου. Είναι ένας πολύ δυνατός αμυντικός με πλούσια φυσικά χαρίσματα, ο οποίος δεν υστερεί σε τεχνική κατάρτιση. Γι’ αυτούς τους λόγους τον έκανα αρχηγό και ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στα αποδυτήρια».

- Δηλαδή μιλάμε για ένα ηγέτη εντός κι εκτός γηπέδου;

«Θα τον χαρακτήριζα ως μία ήρεμη δύναμη. Δεν είναι από τους ανθρώπους ή τους παίκτες που επιβάλλεται με τις φωνές και τις κραυγές. Σιγά  - σιγά καταφέρνει και κερδίζει τους γύρω του μ την εξυπνάδα του είτε μιλάμε για μέσα στον αγωνιστικό χώρο είτε εκτός. Είναι πάντως μία προσωπικότητα που ξεχωρίζει».

- Στην Πορτογαλία δεν έκανε μεγάλο όνομα, αντίθετα στην Ρουμανία ψηφίζεται επί σειρά ετών κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής. Τελικά ποιό είναι το επίπεδο του;

«Νομίζω ότι με τα χρόνια ο Φερνάντο εξελίσσει πολύ το παιχνίδι του. Αν είχε γεννηθεί στην Πορτογαλία και είχε πορτογαλικό διαβατήριο, τότε ίσως και να μπορούσε να παίξει στην Εθνική ομάδα! Ξέρεις, έχουμε καλούς κεντρικούς αμυντικούς, όπως ο Πέπε, ο Ρικάρντο Καρβάλιο και ο Μπρούνο Άλβες, όμως όλοι αυτοί έχουν μεγαλώσει πια σε ηλικία. Νομίζω ότι ο Φερνάντο αν είχε δικαίωμα να παίξει στην Εθνική Πορτογαλίας, θα μπορούσε να διεκδικεί μία θέση στις κλήσεις. Είναι τόσο καλός και ποιοτικός αμυντικός κι έχει ένα συνδυασμό που δύσκολα βρίσκεις σήμερα στο μοντέρνο ποδόσφαιρο».

- Στον ΠΑΟΚ θα βρει κι ένα συμπαίκτη του στο Κάπε Βέρντε, τον Γκάρι Ροντρίγκες…

«Είναι πολύ καλό γι’ αυτόν, ώστε να προσαρμοστεί γρήγορα, αλλά πολύ καλό και για το Κάπε Βέρντε που οι παίκτες του μπορούν να παίζουν σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Νομίζω ότι θα του κάνει καλό. Γιατί στην περίπτωση τους δεν μιλάμε απλά για δύο καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά δύο πολύ καλά παιδιά. Δύο ανθρώπους με ποιότητα, που κάνουν καλό σε κάθε ομάδα».

- Αν σας ζητούσα ένα scouting report από την πλευρά του προπονητή, πως θα μου περιγράφατε τον ποδοσφαιριστή Φερνάντο Βαρέλα;

«Είναι ένας μοντέρνος αμυντικός που ταιριάζει στο σημερινό ποδόσφαιρο. Στην δική μας ποδοσφαιρική σχολή στην Ποργογαλία, δεν παίζουμε μαν-του-μαν, αλλά ζώνη στην ευθεία, χωρίς λίμπερο. Ο Φερνάντο ταιριάζει πολύ στην δική μας σχολή. Παίρνει καλές τοποθετήσεις, είναι έξυπνος, διαβάζει τις φάσεις και εκμεταλλεύεται τα πλούσια φυσικά του προσόντα. Μπορεί να μην είναι πολύ ψηλός, αλλά έχει καλό άλμα και θα σου πω κάτι πολύ σημαντικό για μένα που είμαι προπονητής: κάνει πολύ λίγα φάουλ κι αυτό πάντα βοηθάει μία ομάδα να μην δίνει φάσεις που μπορούν να προκαλέσουν κίνδυνο για να δεχθεί γκολ. Είναι άνετος πίσω και μπορεί να χτίσει επιθέσεις από πίσω. Εγώ προσωπικά, εμπιστευόμουν πολύ το passing game του και την ικανότητα του να δίνει σωστά την μπάλα, χωρίς να κινδυνεύει η ομάδα. Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει στον ΠΑΟΚ, αφού έρχεται στην πιο κατάλληλη ηλικία κι αφού έχει ζήσει ήδη αρκετά ως ποδοσφαιριστής. Του εύχομαι κάθε επιτυχία».

ΠΗΓΗ: sdna 

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown