Οι παθογένειες που τον κρατάνε πίσω

Αναρωτιόμαστε πολλές φορές γιατί ο ΠΑΟΚ δεν πάει μπροστά. Ένας φίλος με ρώτησε γιατί να παίζει η Μπριζ ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και όχι ο ΠΑΟΚ. Στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή, τα πάντα είναι ένας κύκλος. Σε ότι κατάσταση και αν βρίσκεσαι σήμερα, βρισκόσουν χθες ή θα βρίσκεσαι στο άμεσο μέλλον, στο τέλος πάντα παίρνεις αυτό που αξίζεις. Είναι νομοτελειακό.

Έτσι και ο ΠΑΟΚ. Η μοίρα του τον έφερε να έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εθνικών ομάδων. Η απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να προτιμήσει τον Άγγελο Αναστασιάδη από τον Φερνάντο Σάντος, άφησε τον τελευταίο διαθέσιμο στην αγορά. Ο Σάντος πήγε να τους σώσει και τελικά πήρε το τρόπαιο.

Αυτό που κρατάω από εκείνη την εποχή και θα το συνδέσω με το γιατί ο ΠΑΟΚ δεν πετυχαίνει μεγάλα πράγματα, είναι η μη αντίδραση στην απόφαση Σαββίδη. Ελάχιστοι δείξαμε τη δυσφορία μας. Πολλοί μάλιστα είχαν εξισώσει την ικανότητα Σάντος με του Αναστασιάδη. Σήμερα οι ίδιοι ή έγιναν φίλοι Σάντος ή κάνουν τους Κινέζους.

Πως απαιτείς από έναν οργανισμό να φτάσει το τοπ επίπεδο, όταν δεν έχεις την προσωπικότητα να σταθείς απέναντι στον λαϊκισμό και την βλακεία; Πείσθηκε ο Σαββίδης πως ο Αναστασιάδης είναι καλύτερη επιλογή; Αυτούς που τον έπεισαν πρέπει να μην ξαναπούνε τη λέξη ΠΑΟΚ. Ούτε να περάσουν έξω από την Τούμπα. Είναι προδότες της ιδέας και επικίνδυνοι.

Θα μου πει κάποιος πως ο Σαββίδης πήρε την απόφαση. Σωστά και είναι η χειρότερή του. Μέσα από αυτή ελπίζω να πήρε το μάθημα του λαϊκισμού που δεν οδηγεί πουθενά. Και να απομάκρυνε τους χαζούς που έστειλαν τον ΠΑΟΚ στα τάρταρα.

Έλα μωρέ θα πει κάποιος και τι έγινε; Έγινε όμως, ο ΠΑΟΚ ταλαιπωρήθηκε δύο χρόνια χωρίς λόγο. Τον πρώτο μάλιστα, με έναν σοφότερο προγραμματισμό θα μπορούσε να έχει κερδίσει πολλά. Όμως σε έναν οργανισμό που δεν έχει αρχές, το έλα μωρέ είναι η λύση για όλα τα προβλήματα.

Μετά το χαστούκι της κατάκτησης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από τον Σάντος, ας βγούνε αυτοί που σώπασαν τότε να μιλήσουν για ΠΑΟΚ. Στα μάτια τα δικά μου είναι σίγουρα υποκριτές. Εντός και εκτός ΠΑΟΚ.

Όταν αγαπάς κάτι, δεν σωπαίνεις όταν γνωρίζεις πως υπάρχει κάτι ξεκάθαρα λάθος. Ή αγαπάς και δεν έχει την ψυχή να το υποστηρίξεις όσο πρέπει ή δεν το αγαπάς.

Ειδικά όσον αφορά στο κομμάτι των ΜΜΕ.

Ανάλογα παραδείγματα συμπεριφοράς του οργανισμού ΠΑΟΚ με αυτό του Σάντος μπορώ να βρω εύκολα. Όταν δεν θα μπορέσω, τότε ο ΠΑΟΚ θα είναι ομάδα ελίτ. Απλά είναι τα πράγματα…

ΥΓ Η μεταγραφή Κάνιας έχει πολύ ουσία. Ελπίζουμε να δέσει σύντομα

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown