Μυστακίδης: «Στον ΠΑΟΚ πρέπει πάντα να είσαι ο καλύτερος»

Πέρσι ήταν ο παίκτης αποκάλυψη για τον ΠΑΟΚ αφού οι εμφανίσεις του αλλά και τα σημαντικά γκολ που πέτυχε τον έκαναν ρούκι της χρονιάς. Μιλώντας ο Γιάννης Μυστακίδης βάζει τον πήχη παραπάνω και δηλώνει έτοιμος να καθιερωθεί στην ενδεκάδα.
 «Πρώτα απ’ όλα θέλω να έχω υγεία. Κυριότερος όμως στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην ομάδα. Δουλεύω καθημερινά πολύ σκληρά και αυτό σκέφτομαι συνεχώς, την καθιέρωση. Θέλω να κερδίσω μια θέση βασικού στην ομάδα».
Οι αφίξεις παικτών που παίζουν στην ίδια θέση με αυτόν δεν τον προβληματίζει: «Το να παίζεις στον ΠΑΟΚ έστω και ένα λεπτό σου δίνει κίνητρο. Αυτό από μόνο του είναι σημαντικό αφού παίζεις σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Πάντα πρέπει να είσαι ο καλύτερος. Και πέρσι είχα πίεση, φέτος ακόμη περισσότερη γιατί ο προπονητής αλλά και ο κόσμος περιμένει να δει περισσότερα πράγματα από μένα όπως εγώ από τον εαυτό μου.  Ο ανταγωνισμός είναι ωφέλιμος και σημαντικός για να γίνεσαι καλύτερος. Χαίρομαι για το ότι έχουν έρθει καλοί παίκτες στη θέση που αγωνίζομαι αφού αυτό θα με κάνει καλύτερο». 
-Είχες αρκετούς τραυματισμούς. Μπορείς να δώσεις μια εξήγηση;
 «Πολλοί ήταν οι παράγοντες αλλά κυριότερος η απειρία και ο υπερβάλλων ζήλος μου. Ήταν η πρώτη σεζόν στην καριέρα μου που έπαιξα σε «τοπ» επίπεδο και αυτός ήταν ο λόγος που τραυματίστηκα αλλά πλέον έμαθα. Επειδή από μικρός είχα μάθει να τα δίνω όλα, θα πρέπει  να βρω τρόπο να ελέγχω αυτό τον ζήλο μου. Για παράδειγμα πέρσι δούλευα και πέρα από τις προπονήσεις με την ομάδα. Πλέον σε συνεργασία με τον προπονητή και όλο το τιμ,  έμαθα να μην κάνω υπερβολικά πράγματα και να ελέγχω αυτή την επιθυμία μου να δουλεύω ακατάπαυστα».
«Μάθαμε από τα παθήματα της περσινής σεζόν»
 Ο ΠΑΟΚ στο φινάλε της σεζόν «ρέφαρε» αφού κατάφερε να πάρει την πρωτιά στα πλέι οφ. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη και το ζητούμενο είναι αν στην ομάδα διδάχθηκαν από τα λάθη. Ο Μυστακίδης το πιστεύει αυτό:  
«Η αλήθεια είναι ότι διακρίνω διαφορές. Η σεζόν άρχισε πιο οργανωμένα αφού για παράδειγμα οι μεταγραφές φέτος έγιναν πιο σύντομα, ο προπονητής δεν χρειάζεται να μας μάθει και να τον μάθουμε ενώ και εμείς έχουμε μια σεζόν στην πλάτη μας από την οποία διδαχθήκαμε πολλά και επομένως μπορούμε να τα πάμε καλύτερα και πρέπει να το κάνουμε».  
- Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα λοιπόν με το οποίο άρχισε η προετοιμασία;
 «Η περσινή χρονιά άρχισε με όλα να είναι άγνωστα για τον προπονητή. Πλέον εμείς συνεχίζουμε από εκεί που τέλειωσε η σεζόν. Δηλαδή ο προπονητής μας ξέρει, τον ξέρουμε, γνωρίζουμε τι ζητά από εμάς και το κυριότερο είναι ότι εμείς έχουμε μάθει από τα παθήματα της περσινής σεζόν».
-Το μεγαλύτερο μάθημα από την περσινή χρονιά ποιο είναι;
«Κρατώ και τα θετικά αλλά και τα αρνητικά. Μάθημα για εμάς ήταν ότι υποτιμήσαμε αρκετούς αντιπάλους και το πληρώσαμε. Αλλά το θετικό είναι ότι στα δύσκολα, δηλαδή στα πλέι οφ η ομάδα έδειξε χαρακτήρα,  και γυρίσαμε τα παιχνίδια.  Πάντα πρέπει να κρατάς και τα θετικά και τα αρνητικά. Απ’ όλα αυτά μπορείς να μάθεις». 
-Το προσωπικό μάθημα αφορούσε τη στιγμή που σε έδιωξε ο Τούντορ στο φιλικό με τη Βέροια;
 «Δε θα τη ξεχάσω ποτέ εκείνη τη στιγμή. Κατάλαβα αμέσως το λάθος μου και με την αντίδραση του μου έδειξε πώς πρέπει να λειτουργώ. Είναι ένα μάθημα ζωής για μένα και με έκανε να ωριμάσω και να καταλάβω ότι πρέπει να κάνω αυτά που ζητά ο προπονητής και όχι αυτά που θέλω εγώ. Ξέρω ότι η ντρίμπλα δεν είναι το παν, θέλω να παίζω πιο ομαδικά και να είμαι ουσιαστικός. Αν και η θέση που αγωνίζομαι  θέλει και το κάτι παραπάνω. Αλλά θα βάλω το μυαλό μου να δουλέψει, θα βελτιώνομαι συνεχώς».  
-Η χειρότερη στιγμή σου την περσινή σεζόν;
 «Η βραδιά του αγώνα με τον Ηρακλή στην Τούμπα και τα όσα ακολούθησαν. Η χειρότερη μου στιγμή στον ΠΑΟΚ. Και πιστεύω ότι αν εκείνη τη στιγμή ήμασταν πιο ενωμένοι με τον κόσμο θα το είχαμε ξεπεράσει πιο σύντομα».
 «Ο  Τούντορ μας μπέρδευε, ο Ιβιτς μας έβγαλε στο Τσάμπιονς Λιγκ»
Ο Μυστακίδης σημείωσε ότι πάντα θα ευγνωμονεί τον Τούντορ για το ότι τον ανέδειξε αλλά δεν μπορούσε παρά να συμφωνήσει με όλους τους συμπαίκτες του για τους λόγους που τελικώς δεν κατάφερε να πετύχει στην ομάδα: «Και οι δυο προπονητές αγαπούν την πειθαρχία. Στην περσινή σεζόν όλα ήταν άγνωστα για τον Τούντορ. Ο Ιβιτς ξέρει την ομάδα και αυτό μας βοηθά να τα κάνουμε όλα πιο εύκολα. Φυσικά μας βοηθά και το σύστημα. Κανείς μας δεν είχε παίξει στη  ζωή του το 3-5-2. Εγώ πάντα θα έχω έναν καλό λόγο για τον Τούντορ γιατί αυτός με επέτρεψε να αναδειχθώ.  Αλλά το σύστημα και το ότι συνεχώς άλλαζε πρόσωπα στην ενδεκάδα μας μπέρδεψε αφάνταστα. Με τον Ιβιτς γνωρίζουμε το 4-3-3, αυτός μας έβγαλε στα προκριματικά του CHL. Πλέον με τον Ιβιτς θέλω να κάνω το κάτι παραπάνω. Αρέσκεται στο ωραίο αλλά και στο ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Μας ζητά να έχουμε υπεροχή της μπάλας  και να βγάζουμε και αυτοματισμούς στις επιθέσεις. Θέλουμε να το αφομοιώσουμε αυτό και να το βγάλουμε και στους αγώνες».
«Απωθημένο το Μπερναμπέου»
Ο Γιάννης Μυστακίδης δεν έκρυψε το απωθημένο που έχει ως ποδοσφαιριστής και φυσικά θα ήθελα να το βιώσει ως παίκτης του ΠΑΟΚ: «Απωθημένο μου είναι να αγωνιστώ στο Μπερναμπέου. Να ζήσω αυτό το γήπεδο από κοντά» ενώ έκανε και την πρόβλεψη του για το Euro: «Μπορεί να είμαι φαν του Ρονάλντο και η Πορτογαλία να είναι ένα βήμα πριν τον τελικό αλλά για πολλούς λόγους θέλω να το κατακτήσει η Γερμανία»
«Συμπαίκτης με αυτόν που έβλεπα στο pro»
Μια από τις πιο ωραίες στιγμές της συνέντευξης με τον Γιάννη Μυστακίδη ήταν η αναφορά που έκανε στον Μπερμπάτοφ με τον οποίο μοιράστηκε τα αποδυτήρια της ομάδας για ένα χρόνο, κάτι που ο ίδιος δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε στα πιο τρελά του όνειρα: «Και μόνο που τον έβλεπα δίπλα μου αισθανόμουν τυχερός. Ειχα δίπλα μου τον άνθρωπο που θαύμαζα και τον επέλεγα στο «pro» όταν έπαιζα υπολογιστή. Προσπάθησα να πάρω την κάθε του λέξη. Δύσκολο φυσικά να του πάρεις λέξη αλλά όπως μας είπα και στην Μάντσεστερ που ήταν δεν μιλούσαν πολύ. Αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο ακόμη και στο γυμναστήριο προσπαθούσα να μάθω πράγματα από αυτόν».  
«Δικαίως απαιτεί ο κόσμος»
Ο Μυστακίδης αναγνωρίζει το δίκιο του κόσμου που απαιτεί νίκες: «Υπάρχουν και τα κακά αποτελέσματα. Η νίκη είναι το πιο σημαντικό πράγμα και οι νίκες δίνουν ψυχολογία και στην ομάδα αλλά και στον κόσμο που τις απαιτεί και καλά κάνει. Αλλά αν ο κόσμος μας στηρίξει στα άσχημα, τότε είναι πιο δύσκολο να το ξεπεράσεις». Σχολίασε και το ότι στην πρώτη ανοικτή προπόνηση της σεζόν ο κόσμος δεν ήταν αρκετός: «Το σχολίασαν και οι παλαιότεροι παίκτες. Προτιμώ να μην υπάρχει ενθουσιασμός. Δε θέλω φυσικά απογοήτευση αλλά μια ισορροπία. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας για να πετύχουμε» και με μια λέξη απάντησε στο τι θα τον άφηνε ικανοποιημένο το τέλος της χρονιάς που αρχίζει: «Τίτλος».
«Είναι καλοί παίκτες αυτοί που απέκτησε η ομάδα  και θα μας βοηθήσουν. Το διακρίνουμε και από τις προπονήσεις. Δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στην ομάδα. Υπάρχουν και οι έμπειροι παίκτες από τα προηγούμενα χρόνια και μαζί με αυτούς εμείς οι νεαρότεροι θα μπορέσουμε να προσπαθήσουμε για να έχει ο ΠΑΟΚ μια καλή χρονιά και το πιστεύω αυτό».  
«Υπάρχει πίστη και αισιοδοξία»
Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ. Άπαντες στην ομάδα το χαρακτηρίζουν ως πρόκληση: «Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ποιος δε θέλει να βρίσκεται στους ομίλους αυτής της διοργάνωσης; Στην ομάδα υπάρχει πίστη και αισιοδοξία. Δεν επιλέγω αντίπαλο. Και οι πέντε ομάδες είναι δυνατές και αξιόλογες» ενώ αποκάλυψε ποια ήταν η κορυφαία στιγμή την περασμένη σεζόν για τον ίδιο: «Εκείνη που μέσα στα αποδυτήρια όλοι μαζί πανηγυρίσαμε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ»

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown