ΠΑΟΚ - Στεάουα


Σήμερα στις 18.00 ώρα Ελλάδος, στο Marasingel, η ομάδα μας μετράει τις δυνάμεις της ενάντια στην Στεάουα Βουκουρεστίου. Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει άρωμα ανταγωνισμού πριν καλά καλά ξεκινήσει μιας και υπάρχει ακόμη η οσμή στον αέρα από το σίριαλ Βαρέλα.

Για τον ΠΑΟΚ αυτό θα είναι το δεύτερο δυνατό φιλικό και μια ακόμη ευκαιρία για τον Ίβιτς και το τεχνικό επιτελείο να διαπιστώσουν σε τι επίπεδο βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του. Η Στεάουα μέχρι στιγμής αήττητη σε μια σειρά τεσσάρων φιλικών αγώνων που έχει δώσει. Δυνατό σύνολο και μαχητικό, στα μέτρα του δικεφάλου. Η "πέτρα" του σκανδάλου απούσα μιας και σύμφωνα με πηγές από την Ρουμανία ο Βαρέλα έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη θα δώσει το τρίτο σε σειρά φιλικό του παιχνίδι όντας κι αυτός αήττητος στα δύο πρώτα. Το 14 - 0 απέναντι στην αδύναμη Σιλφόντε δεν εντυπωσίασε κανέναν και ούτε αποτελούσε ματς στο οποίο πέρα από την διάθεση και την αποτελεσματικότητα των παικτών του ΠΑΟΚ μπορούσανε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Ακολούθησε το φιλικό απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, μια ομάδα πιο έτοιμη σε επίπεδο προετοιμασίας με ήδη εξασφαλισμένη μια θέση στους ομίλους του Champions League. Στο παιχνίδι αυτό ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε φρέσκος και αποφασιστικός, δημιουργώντας σωρεία ευκαιριών και καταφέρνοντας να φύγει νικητής χωρίς μάλιστα να δεχτεί τέρμα. Το παιχνίδι αυτό ήτανε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον προπονητή του ΠΑΟΚ να αρχίζει σιγά σιγά να σχηματίζει εικόνα σχετικά με την αγωνιστική κατάσταση του καθενός αλλά και τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών του όταν η ομάδα βρίσκεται υπό πίεση και αντιμέτωπη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Κλαμπ Μπριζ.

Τρίτο φιλικό πλέον και πιθανόν ο Ίβιτς να αρχίσει να δίνει περισσότερο χρόνο σε ορισμένους ποδοσφαιριστές έτσι ώστε να αρχίσει να "δένει" η ομάδα όσο προχωράει η προετοιμασία και πλησιάζουν οι επίσημες αναμετρήσεις. Λέμε ίσως γιατί υπάρχει και η πιθανότητα να δοθεί ίδιος χρόνος σε δύο διαφορετικές ενδεκάδες. Γεγονός που θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο καταπονημένοι είναι οι παίκτες. Όπως και να 'χει θα δούμε σχήματα και διατάξεις που πιθανών αποκαλύψουν τις σκέψεις του Ίβιτς για τα παιχνίδια του προκριματικού γύρου του Champions League. Σίγουρα θα έχουμε και ηχηρές απουσίες όπως αυτές των Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Κάνιας αλλά ταυτόχρονα θα μπορέσουμε να δούμε αν ο Τζάλμα Κάμπος εμφανιστεί το ίδιο επικίνδυνος με το προηγούμενο ματς. Θα μπορέσουμε να δούμε τον Κρέσπο και να αρχίζουμε να σκιαγραφούμε σιγά σιγά και το δικό του προφίλ. Τις αρετές του αλλά και τις αδυναμίες του. Να δούμε τον Μάτος σε ακόμη ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων αλλά και την συνοχή ολόκληρης της ομάδας.

Τα υπόλοιπα, μετά το τέλος του παιχνιδιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Katis Dimitris