Ετσι θα χτυπήσει ο ΠΑΟΚ τον Αγιαξ

Το τεχνικό επιτελείο του Δικεφάλου έχει συλλέξει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τον «νέο Άγιαξ» που θα βρεθεί στο δρόμο της ομάδας

Σε άλλο σημείο γράφουμε ότι το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ έχει συλλέξει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τον νέο Άγιαξ που θα βρεθεί στον δρόμο του Δικεφάλου στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Από αυτά έχει αρχίσει να σκιαγραφείται ένα αγωνιστικό προφίλ το οποίο σίγουρα έχει αντιληφθεί όποιος κάθισε να δει παιχνίδια της ολλανδικής ομάδας.

Καταρχήν, ο Άγιαξ του Πίτερ Μπος δεν ξεφεύγει από τον κανόνα του τυπικού ολλανδικού συλλόγου. Μίας ομάδας που βασίζεται στο 4-3-3 παίζει πολύ με τη μπάλα κάτω και έχει επιθετική διάθεση. Και η αλήθεια είναι ότι σε επίπεδο παραγωγής φάσεων και συνολικής επιθετικής παρουσίας ο Άγιαξ είναι αρκετά ποιοτικός και θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή από τους μέσους και τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Το θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι ο Άγιαξ δεν βασίζεται ιδιαίτερα στις προσωπικές μονομαχίες, στις οποίες ο Δικέφαλος έδειξε να έχει πρόβλημα (θυμηθείτε το ματς με τη Στεάουα). Βασίζεται στην ταχύτητα στην οποία και η άμυνα του ΠΑΟΚ έδειξε ικανότητα.

Η μεγάλη του αδυναμία μοιάζει να είναι η ανασταλτική του λειτουργία. Ο Άγιαξ είναι αρκετά ευάλωτος πίσω, οι αντίπαλοί του δημιουργού εύκολα ευκαιρίες και αυτό είναι ένα στοιχεία που έχει εντοπίσει ο Ίβιτς και θέλει να το εκμεταλλευτεί. Ειδικά, στο ματς του Άμστερνταμ είναι δεδομένο ότι ο Σέρβος τεχνικός θα ψάξει την γρήγορη κόντρα επίθεση και γι’ αυτό Τζάλμα και Ροντρίγκες θεωρούνται ιδιαίτερα κομβικοί για το συγκεκριμένο ματς. 

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown