Αυτές είναι οι διαφορές στη χρηματιστηριακή αξία μεταξύ ΠΑΟΚ και Άγιαξ

Διαβάστε πώς αποτιμά το transfermarkt τη χρηματιστηριακή αξία ΠΑΟΚ και Άγιαξ και τις διαφορές που αναδεικνύονται ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Μπορεί ο Άγιαξ να εμφανίζεται αποδυναμωμένος σε σχέση με το 2010 όταν και πάλι βρέθηκε στο δρόμο του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο, δεν παύει να είναι μια επικίνδυνη ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές ικανούς να κάνουν την διαφορά.

Άλλωστε, αν ανατρέξει κανείς στη γνωστή ιστοσελίδα ποδοσφαιρικών δεδομένων transfermarkt μπορεί να διαπιστώσει τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων σε επίπεδο οικονομικής αξίας των ποδοσφαιριστών αλλά και των δύο συγκροτημάτων συνολικά.

Συγκεκριμένα, η τρέχουσα αξία του ΠΑΟΚ αποτιμάται στα 48,85 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που το αντίστοιχο νούμερο για τον Άγιαξ αγγίζει τα 112,45 εκατομμύρια ευρώ. Η αξία του Δικεφάλου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, δηλαδή, μόλις και μετά βίας ξεπερνά το 1/3 της αντίστοιχης του «Αίαντα».

Ανάλογη είναι η εικόνα και σε επίπεδο χρηματιστηριακής αξίας των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Την ώρα που στον ΠΑΟΚ στην κορυφή βρίσκεται ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος αποτιμάται με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, τέσσερις παίκτες του Άγιαξ ξεπερνούν τα δέκα εκατομμύρια.

Πρώτος και καλύτερος ο αρχηγός Ντέιβι Κλάασεν με 15 εκατομμύρια και ακολουθούν οι Ρίτσντλι Μπάζουρ επίσης με 15 εκατομμύρια, ο τερματοφύλακας Γιάσπερ Σίλεσεν με 12 εκατομμύρια, ενώ ο Πολωνός αρχισκόρερ Αρκάντιους Μίλικ έρχεται τέταρτος και… καταϊδρωμένος με 10 εκ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό της διαφοράς των δύο ομάδων από άποψη «χρηματιστηριακής αξίας» είναι το γεγονός πως ο αν, ο κορυφαίος της σχετικής λίστας από πλευράς ΠΑΟΚ, Στέφανος Αθανασιάδης συμπεριλαμβανόταν στο ρόστερ του Άγιαξ θα καταλάμβανε την 11η θέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown