«Με καλύπτουν οι φιλοδοξίες του ΠΑΟΚ»


Από την πρώτη μέρα παρουσίας του στον ΠΑΟΚ ο Τζάλμα Κάμπος «βγήκε μπροστά» αποδεχόμενος τον ηγετικό ρόλο που θέλησε να του δώσει ο Δικέφαλος τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο επικοινωνιακό. Ο Ανγκολέζος εξτρέμ καλείται πλέον να μιλήσει και εντός γηπέδου.

-Με τη μετακίνησή σου στον ΠΑΟΚ, ποιους στόχους έβαλες;
«Το πιο σημαντικό για μένα είναι το πρωτάθλημα. Είναι ο στόχος που επιβάλλεται να έχει η ομάδα με βάση όλα όσα έμαθα από τους ανθρώπους της όταν συζήτησα για να βρεθώ εδώ».

-Πέρασες ένα μεγάλο διάστημα στο οποίο αγωνιζόσουν ως δανεικός από την Πόρτο. Τι σου αφήνει αυτή η διαδικασία και πώς βλέπεις τη νέα κατάσταση;
«Πιστεύω πως έχω κάνει τη σωστή επιλογή. Ήταν όντως κουραστικό να αγωνίζομαι συνέχεια ως δανεικός. Τώρα νιώθω μια σταθερότητα. Έχω υπογράψει ένα συμβόλαιο σε μια ομάδα που με υπολογίζει, που έδειξε ότι με θέλει και αυτό σημαίνει πολλά για μένα».

-Πώς κρίνεις την προετοιμασία που πλέον έχει συγκεκριμένο στόχο και είναι τα παιχνίδια με τον Αγιαξ;
«Στην αρχή κάθε σεζόν οι παίκτες προσπαθούν να απορροφήσουν τη φιλοσοφία του προπονητή. Έχουμε μπροστά μας τα παιχνίδια με τον Αγιαξ, για τα οποία πρέπει να προετοιμαστούμε σε όλους τους τομείς. Θα είναι δυο δύσκολα παιχνίδια στα οποία θα πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

-Πώς κυλάει η συνεργασία με τους νέους σου συμπαίκτες εντός και εκτός γηπέδου;
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της ομάδας για την υποδοχή. Ο ΠΑΟΚ έχει στήσει έναν οργανισμό που υποδέχεται τους παίκτες και τους κάνει να νιώθουν οικεία, τους βοηθά να προσαρμόζονται από την πρώτη κιόλας στιγμή. Τώρα, όσον αφορά το γήπεδο, βρισκόμαστε σε μια διαδικασία μέσω της οποίας προσπαθούμε να δέσουμε. Ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς στις προπονήσεις είναι το να γίνουμε "ομάδα", να αποκτήσουμε ομοιογένεια».

-Ποια είναι τα «θέλω» του προπονητή σου; Υπάρχει κάποιους παίκτες με τον οποίον έχεις καλύτερη συνεργασία;
«Αυτό το διάστημα δεν έχω στο μυαλό μου κάτι συγκεκριμένο, καθώς προσπαθώ να μάθω να συνεργάζομαι με όλους. Ο κάθε παίκτης βγάζει τα δικά του χαρακτηριστικά και προσπαθούμε να γνωριστούμε καλύτερα. Ο προπονητής περιμένει από εμάς να δει πράγματα».

-Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να ανεβάσει την ταχύτητά του ως ομάδα διότι αυτό παίζει ρόλο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μπορεί να συνεισφέρεις σε αυτόν τον τομέα;
«Ναι, είναι μια από τις ικανότητές μου, αλλά δεν την έχω μόνο εγώ. Ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω και να αποκτήσουμε ταχύτητα ως ομάδα».

-Τι σε έκανε να επιλέξεις τον ΠΑΟΚ;
«Είχα κάποιες προτάσεις αλλά προχώρησα σε αυτήν την επιλογή αφού άκουσα από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ όλα όσα είχαν να μου πουν για την ομάδα. Θέλω να παίζω στην Ευρώπη, θέλω να έχω υψηλούς στόχους και ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που σου τα προσφέρει αυτά: τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και την προοπτική για τίτλους».

-Δείχνεις να έχεις προσαρμοστεί στην ομάδα...
«Για έναν άνθρωπο που έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Πορτογαλία, είναι εύκολο να προσαρμοστεί στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία όπως οι καιρικές συνθήκες, η κουλτούρα των ανθρώπων».

-Έχεις στόχο τον τίτλο, σε μια ομάδα η οποία όταν πήρε για τελευταία φορά το πρωτάθλημα δεν είχες γεννηθεί. Τι σε κάνει να το πιστεύεις;
«Πάντα λέω αυτό που πιστεύω. Βλέπω ότι αυτό θέλει η ομάδα και ήρθα εδώ για να βοηθήσω να το πετύχει. Βλέπω πως υπάρχει μια ομάδα που έχει βάλει τα δυνατά της για να πάρει τίτλους τα τελευταία χρόνια. Ο ΠΑΟΚ είναι μια φιλόδοξη ομάδα και αυτές οι φιλοδοξίες με καλύπτουν».

-Τι γνωρίζεις για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος;
«Δεν νομίζω ότι διαφέρει πάρα πολύ από αυτό της Τουρκίας. Ίσως να υστερεί σε ταχύτητα, αλλά έχει περισσότερη δύναμη».

-Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε για σένα πριν από τέσσερα χρόνια
«Αυτό δεν το γνώριζα. Μπορεί να μίλησε με την ομάδα, αλλά σε μένα δεν έφτασε κάτι...».

-Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει πάρει πολλά από πρώην παίκτες της Πόρτο, όπως ο Βιεϊρίνια και ο Λίνο. Συμβαίνει κάτι με τους παίκτες αυτής της ομάδας και «δένουν» στον ΠΑΟΚ;
«Δεν νομίζω ότι είναι θέμα ομάδας. Βέβαια, εύχομαι να συμβεί το ίδιο και με εμένα, αλλά πιστεύω συμβαίνει λόγω της ευκολίας προσαρμογής από την Πορτογαλία στην Ελλάδα».

-Για 24 ώρες πρώτο θέμα στην ομάδα ήταν η βέρα σου...
«Ναι, όντως.».

-Ήταν η πρώτη φορά που την έχασες; Τη φοράς στις προπονήσεις;
«Όχι, αλλά πολλές φορές ξεχνάω να τη βγάλω. Την ώρα της προπόνησης κατάλαβα ότι λείπει, αλλά συνέχισα κανονικά. Τι να έκανα; Να φώναζα "κόουτς, σταμάτα, έχασα τη βέρα μου"; Ευτυχώς τη βρήκα την επόμενη μέρα και χάρηκα και εγώ και η γυναίκα μου».

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown