Με «βάθος» και με ποιότητα… δείχνει να βρίσκει το δρόμο του

Εύκολα και ασφαλή τα χθεσινά συμπεράσματα. Είναι τόσο εμφανείς (σχεδόν αυταπόδεικτες) οι διαπιστώσεις, ώστε δεν θα χρειαστεί να μπουν στην κλασική διαδικασία των συζητήσεων και αναλύσεων που γίνονται μετά από κάθε αγώνα, προκειμένου να υπάρξουν σχετικές επιβεβαιώσεις ή αντίστοιχες διαψεύσεις. Αμφισβητήσεις μπορούν να υπάρξουν για κάποιες επί μέρους παθογένειες.

Όχι όμως στις ουσιώδεις εκτιμήσεις και στα σημαντικά μηνύματα που «προέκυψαν» από το χθεσινό τελευταίο επί ολλανδικού εδάφους τεστ του Δικεφάλου. Στη χθεσινή εμφάνιση δεν χρειάζεται να προστεθεί αν το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό ή θετικό, προκριμένου να καταδειχθεί η ανωτερότητα ή όχι του νικητή, τη στιγμή κατά την οποία και σε πρώτο πλάνο, ήρθαν άλλα πολύ ενδιαφέροντα «στοιχεία» που τον αφορούσαν. Οι «δομικές» μεταβολές και οι πρωτοεμφανιζόμενες αισιόδοξες προοπτικές μπορούν να χαρακτηριστούν ως τα κατ΄ εξοχήν πλέον ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τους φίλους του ΠΑΟΚ, όπως βέβαια και για τον κόουτς και για τους υπεύθυνους γενικά του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ως εκ τούτου το χθεσινό καθαρό 2-0 μπαίνει στην άκρη. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν έδειξε – και ως ένα σημείο και το απέδειξε – πως είναι σε θέση και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει μια ομάδα υψηλών προδιαγραφών εξαιτίας του ποιοτικού αλλά και του ενισχυμένου ρόστερ που διαθέτει. Έδειξε λοιπόν και απέδειξε πως το μεταγραφικό φετινό μπαράζ ήταν αποτελεσματικότατο.

Η ενίσχυση που προέκυψε με τους περισσότερους νεοαποκτηθέντες να αποδεικνύονται ποιοτικοί και αδιαμφισβήτητα ικανοί να βοηθήσουν για μεγάλα πράγματα, οδηγούν στην πιθανολόγηση ότι αν όλα εξελιχθούν ομαλά και διαχειριστούν ποδοσφαιρικά ορθολογικά, ο νέος ΠΑΟΚ που χτίζεται θα είναι ασφαλώς ένα επίπεδο πιο ψηλά και ικανός να διακριθεί σε μεγάλες διοργανώσεις (εγχώριες κι ευρωπαϊκές). Είναι αλήθεια πως και στα τέσσερα φιλικά που έδωσε ο Δικέφαλος, ο Βλάνταν Ίβιτς «ψαχνόταν» διαρκώς και αναζητούσε απαντήσεις σε ερωτήματα και λύσεις σε προβλήματα.

Το ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έπρεπε να βρει λύσεις στις δυσκολίες ώστε η προετοιμασία ενόψει του Άγιαξ να ολοκληρωθεί με έτοιμους όλους τους παίκτες που διαθέτει, του δημιουργούσε πονοκέφαλο. Μερικά πράγματα βέβαια που έβλεπε και δεν του άρεσαν, λόγω χαρακτήρα ήθελε να τα περάσει διακριτικά χωρίς να δημιουργήσει αναταραχές, προσβλέποντας στην ομαλή ολοκλήρωση της προετοιμασίας. Το ότι όμως κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει σε ένα καλό σημείο ετοιμότητας όλους τους παλιούς του παίκτες, μπολιάζοντας συγχρόνως και μερικούς από τους νεοαποκτηθέντες, του έδινε το κουράγιο για τη συνέχεια. Ο Βλάνταν Ίβιτς αυτή τη στιγμή έχει έτοιμους τους Κάμπος, Μάτος, Σάκχοφ κι ελπίζει με τον Άγιαξ να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον Μπίσεσβαρ τον οποίο εμφάνισε χθες, όπως και τον Κάνιας.

Με δεδομένο το ότι ο Κρέσπο αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να δικαιώνει όσους τον επέλεξαν για να αντικαταστήσει τον Βίτορ, μη διαθέτοντας «εκτόπισμα» ενός κεντρικού αμυντικού που θα απαγόρευσε τις «πτήσεις» στην περιοχή του, όπως επίσης μη διαθέτοντας και καλή χημεία με τον Τζαβέλλα, δημιουργεί ένα πρόβλημα στα μετόπισθεν που χρίζει άμεσης λύσης. Το αν αποκτηθεί ο Βαρέλα ίσως δώσει την ευχέρεια στον Βλάνταν να παρουσιάσει μια συμπαγή αμυντική γραμμή την οποία χρειάζεται οπωσδήποτε στο πρώτο παιχνίδι με τον Άγιαξ.

Με δυο λόγια όμως, όπως όλα δείχνουν ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά στο νεαρό κόουτς του ΠΑΟΚ είναι ανοιχτός και οδηγεί με προοπτικές σοβαρές στη δημιουργία μιας ελκυστικής ομάδας στην οποία θα περισσεύει η ποιότητα και το ταλέντο. Η «ισχύς» και η «διαφορά» που έφεραν μαζί τους οι νεοαποκτηθέντες θεωρείται πως είναι ότι πιο σημαντικό είχε να εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στην Τούμπα. Σίγουρα υπάρχουν και αδύναμοι κρίκοι. Ίσως όμως στην προκειμένη περίπτωση οι δυνατοί κρίκοι είναι πολλοί περισσότεροι. Κι αυτό το εγγυάται το σύνολο σχεδόν των νεοαποκτηθέντων. Στο χθεσινό τελευταίο τεστ εκτός ελληνικής επικράτειας ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση.

Η εντυπωσιακή παρουσία και απόδοση του Κάμπος μπορεί να χαρακτηριστεί ως το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο από πλευράς ατομικής
 απόδοσης των νικητών. Βελτιωμένος ο Σάκχοφ, κινητικός αλλά με ανέτοιμες προσπάθειες ο Ροντρίγκες. Ο Τσίμιροτ γενικά τα πήγε καλά, το ίδιο και ο Τζαβέλλας, όμως κάποιοι κάποια στιγμή θα πρέπει πλέον να του πουν να αφήσει τα αγκαλιάσματα εντός περιοχής, γιατί αν αρχίσουν οι διαιτητές να τα αξιολογούν σαν σοβαρές παραβάσεις ο ΠΑΟΚ θα αναγκαστεί κάθε λίγο και λιγάκι να «στήνεται» στα 9 μέτρα. Σε υψηλά επίπεδα απόδοσης (ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο) και ο Μάτος. Ενθαρρυντικότατη η «πρώτη» του Μπίσεσβαρ που δείχνει να είναι ένας παίκτης με υψηλά αντανακλαστικά και διαισθήσεις που χαρακτηρίζουν παίκτες κλάσεως.

Τελειώνοντας επαναλαμβάνουμε αυτό που αναφέρουμε  στον τίτλο μας: Ότι δηλαδή ο ΠΑΟΚ με το βάθος και την ποιότητα που διαθέτει δείχνει αφενός να βελτιώνεται σιγά – σιγά και σταθερά και αφετέρου να εγγυάται ότι είναι σε θέση να αλλάξει κλάση και να ανεβεί επίπεδο αν όλα εξελιχθούν ομαλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης από όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown