«Δεν πρέπει να χάσει σήμερα ο ΠΑΟΚ, μπορεί την πρόκριση!» (audio)

Στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο άλλοτε προπονητής του ΠΑΟΚ, Παύλος Δερμιτζάκης και αναφέρθηκε στην αποψινή αναμέτρηση με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, ξετυλίγοντας παράλληλα το κουβάρι των αναμνήσεων από τα παιχνίδι των δύο ομάδων το 2010.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παύλου Δερμιτζάκη:

Για το πρώτο παιχνίδι που είχε λάβει χώρα το 2010: «Το θυμόμαστε όλοι, ήταν μεγάλη αναμέτρηση απέναντι σε μια ομάδα που έχει μεγάλη φανέλα και τεράστιο όνομα. Θυμάμαι ότι από την αρχή ξέραμε ότι ήταν δύσκολη κλήρωση, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Είχα έρθει πριν μία εβδομάδα στην ομάδα, είχαμε αντικαταστήσει τον Μπερέτα. Μέσα σε μια βδομάδα προσπαθήσαμε να ετοιμάσουμε την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο για να δείξει αυτό που αρμόζει στη δυναμική του ΠΑΟΚ. Δουλέψαμε και στην ψυχολογία που είναι το Α και το Ω. Είχε την πρωτοβουλία ο Άγιαξ, αλλά κάναμε καλό παιχνίδι. Κλέψαμε το αποτέλεσμα και μας έδινε τη δυνατότητα να δούμε διαφορετικά τη ρεβάνς στην έδρα μας».

Για τη σύγκριση του Άγιαξ του 2010 με τον τωρινό: «Αν δούμε τα ονόματα εκείνου του Άγιαξ θα δούμε ότι είχε μεγαλύτερα ονόματα, που έκαναν μεγάλη καριέρα. Δεν πρέπει να μπαίνουμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε τον Άγιαξ του τότε με του τώρα. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος».

Για την «Άμστερνταμ Αρίνα»: «Είναι ένα γήπεδο στολίδι, οι Ολλανδοί έχουν μεγάλη σχολή ποδοσφαίρου, έχουν κουλτούρα. Είναι στολίδι για όλη την Ολλανδία, θα πρέπει και εμείς εκεί να βαδίζουμε που είμαστε κοντά πληθυσμιακά. Πρέπει να βάλουμε ένα πλάνο στο ποδόσφαιρο, αν θέλουμε να αλλάξουμε σελίδα».

Για τα θετικά στοιχεία του φετινού ΠΑΟΚ: «Το ότι συνεχίζει ο Βλάνταν Ίβιτς είναι πλεονέκτημα για την ομάδα, γιατί έκλεισε τη σεζόν και είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει το που έπρεπε να ενισχυθεί η ομάδα. Όλες οι μεταγραφές είναι εύστοχες. Είναι αρκετή η προετοιμασία που έγινε για  να είναι όσο το δυνατόν έτοιμη η ομάδα, κανείς δεν μπορεί να είναι απολύτως έτοιμος. Είναι άλλος ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, έχει μέταλλο. Ο σοβαρός και πειθαρχημένος ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να φέρει αποτέλεσμα που θα του δώσει την πιθανότητα να ζητήσει την πρόκριση στη ρεβάνς».

Αν θα επέλεγε τον Τζιόλη ή τον Χαρίση για τον χώρο του κέντρου: «Ο Βλάνταν ξέρει καλύτερα από όλους βάσει ανάλυσης που έχει κάνει για το ποιον θα βάλει. Είναι ο υπεύθυνος και ο υπόλογος, εγώ πιστεύω ότι σε τέτοια παιχνίδια όλοι θέλουν να παίξουν. Από τους παίκτες, μέχρι τον κόσμο».

Για το ιδανικό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ: «Οτιδήποτε και αν πούμε είναι θεωρητικό. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός της ήττας δίνει τη δυνατότητα στη ρεβάνς. Μπορεί να ανατρέψει και ήττα με 1-0. Το ζητούμενο είναι να φέρει αποτέλεσμα και στη ρεβάνς για να πάρει την πρόκριση, αυτό δεν έγινε με εμένα λόγω λεπτομερειών. Μακάρι να γίνει τώρα. Το γκολ εκτός έδρας δίνει πλεονέκτημα».

Για το σύστημα που πρέπει να παίξει ο ΠΑΟΚ: «Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω με τι σχηματισμό πρέπει να παίξει ο ΠΑΟΚ. Σχηματισμοί είναι η τοποθέτηση των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο. Ο Άγιαξ βαδίζει στο ολλανδικό πρότυπο, με καλά τρεξίματα και πίεση ψηλά. Ο ΠΑΟΚ βάσει ανάλυσης που έχει γίνει, βλέποντας και τον Άγιαξ στα φιλικά, πρέπει να έχει τέτοιο σχηματισμό για να προκαλέσει τα αδύνατα σημεία των Ολλανδών για να χτυπήσει εκεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown