Αποκλειστικό: Κοντά στην εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA o Σαββίδης!

Σε διαπραγματεύσεις βρίσκονται τον τελευταίο καιρό ο Ιβάν Σαββίδης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς με θέμα τον Alpha. Ο Σαββίδης ενδιαφέρεται να αποκτήσει πρόσβαση στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο με πανελλαδική εμβέλεια, ενώ ο Δ. Κοντομηνάς έχει στη διάθεσή του και την αθλητική εφημερίδα, «SportDay».

Έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση ισχυρού, ίσως και πλειοψηφικού πακέτου, του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, δείχνει σύμφωνα με πληροφορίες, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης. Μετα και το…»κόψιμο» της πρότασης του Σαββίδη χωρις να υπάρχει σοβαρός λόγος απο την επιτροπή για τις 4 πανελλαδικές άδειες που «δίνει» η κυβέρνηση. Τον ομογενή επιχειρηματία (που δραστηριοποιείται σε Ρωσία και Ελλάδα και έχει ισχυρές επαφές στα ανώτατα κλιμάκια του Κρεμλίνου ), έχει φέρει σε επαφή με τον Δημ Κοντομηνά, ιδιοκτήτη του καναλιού, πολιτικό πρόσωπο από τη Βόρεια Ελλάδα, με το οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν ο Έλληνας επιχειρηματίας, όταν είχε δραστηριοποιηθεί στον μεγάλο αντίπαλο του ΠΑΟΚ, τον Άρη Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ραδιόφωνο της συμπρωτεύουσας…

Οι ίδιες πληροφορίες , αναφέρουν ότι ο Δημ. Κοντομηνάς είχε συζητήσεις και με την πλευρά της Γ. Αγγελοπούλου. Η δυναμική της εισόδου πάντως του Ιβάν Σαββίδη, στο παιχνίδι, έχει εντυπωσιάσει τον ιδιοκτήτη του καναλιού, καθώς φαίνεται η πρόθεση του ομογενή από τη Ρωσία, να αποκτήσει τη μία από τις 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας ενημερωτικού σταθμού, πάση θυσία και για πολιτικούς και επενδυτικούς λόγους …

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Την Τρίτη το βράδυ οι φήμες λένε ότι ο κ. Ιβάν Σαββίδης δεν ήταν και στα καλύτερά του, αφού η απόρριψη της τηλεοπτικής του πρότασης από τους ορκωτούς λογιστές, φέρεται να τον έκανε έξω φρενών. Ο ίδιος ήταν πεπεισμένος ότι θα περάσει στην επόμενη φάση και η χτεσινή ήττα, «τσαλάκωσε» το επιχειρηματικό πρεστίζ του και την επιθυμία του να είναι ένας εκ των ισχυρών παιχτών στο νέο τηλεοπτικό τοπίο που αναμένεται να διαμορφωθεί τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με τον ενδελεχή έλεγχο η εταιρία συμφερόντων του με την επωνυμία «Dimera Media Investments LTD» δεν είχε ελεγμένες από αναγνωρισμένο ορκωτό ελεγκτή-λογιστή τις οικονομικές της καταστάσεις για το έτος 2015. Ο κ. Σαββίδης χρειάστηκε σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν περίπου μισή ώρα για να συνέλθει από το σοκ και να αρχίσει να σκέφτεται την επόμενη κίνησή του, αυτή που θα τον βάλει ξανά στο παιχνίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να έρθει ακόμη πιο κοντά στον κ. Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος δεν θα πει όχι σε έναν ισχυρό σύμμαχο, που θα θελήσει να μπει στον Alpha, καθώς υπάρχουν από καλές έως φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο επιχειρηματιών.

Ο κ. Κοντομηνάς δεν θα πει εύκολα όχι στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΟΚ (Ιβάν Σαββίδης) να μπει στον Alpha, ώστε παρά την χτεσινή απόρριψη της πρότασής του για να στήσει το δικό του κανάλι, να έχει τελικά ποσοστό ενός μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού. Τις επόμενες ημέρες θεωρείται σχεδόν βέβαιο από τους γνώστες της υπόθεσης, ότι θα υπάρξει συνάντηση των δύο ανδρών με πρωτοβουλία του κ. Σαββίδη. Αν δεν γίνει τώρα θα λάβει χώρα πιθανότατα λίγα 24ωρα πριν από τον διαγωνισμό, εκεί όπου ο πήχης για μία από τις τέσσερις άδειες, αναμένεται να ανέβει ψηλά, τόσο ώστε οι συμμαχίες ανάμεσα σε κάποιους παίχτες να είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες.
Εσπευσμένα ο Λαζόπουλος στην Αθήνα

Διέκοψε τις διακοπές του στο εξοχικό του στην Πάρο και επέστρεψε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα ο Λάκης Λαζόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό οικογενειακό ή προσωπικό θέμα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έκτακτη σύσκεψη κορυφής στον Alpha που είχε δύο ζητήματα στην ατζέντα: Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών αλλά και το κλείσιμο των τελευταίων εκκρεμοτήτων του προγράμματος της νέας τηλεοπτικής περιόδου. Ως γνωστόν εδώ και πολλά χρόνια ο Λαζόπουλος έχει θέση άτυπου συμβούλου στο κανάλι και ειδικά για το πρόγραμμα η γνώμη του έχει πάντα ξεχωριστή βαρύτητα. Στο κομμάτι στο οποίο φέτος εμπλέκεται περισσότερο είναι αυτό της μυθοπλασίας δηλαδή των ελληνικών σειρών. Το κανάλι κάνει φέτος νέο άνοιγμα στο συγκεκριμένο κομμάτι και ο Λάκης κλήθηκε να πει την γνώμη του για τις νέες σειρές, ελληνικές αλλά και ελληνοκυπριακές αλλά κυρίως για τις ώρες και τις ημέρες προβολής τους για να σταθούν επάξια στον ανταγωνισμό.

Να θυμίσουμε πως παλαιότερα το όνομα του Σαββίδη γράφτηκε και για εξαγορές άλλων καναλιών όπως το ΜακεδονίαTV, το MEGA, το CHANNEL 9 κ.α…

paokplanet

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos