Δεν είναι όσο καλός ήταν το 2010 ο Αγιαξ

«Είναι τεράστιος σύλλογος ο Αγιαξ, αλλά δεν είναι στα καλύτερά του», είπε χθες ο Νίκος Μαχλάς στο «Μετρόπολις» και νομίζω ότι έδωσε ένα μεγάλο μέρος της εικόνας, σε ό,τι αφορά στην παρούσα κατάσταση για την ολλανδική ομάδα.

Νομίζω ότι το 2010, όταν ο ΠΑΟΚ στις λεπτομέρειες, εξαιτίας κακών στιγμών και δικών του λαθών έχασε την πρόκριση από τον Αγιαξ, η ολλανδική ομάδα ήταν πολύ καλύτερη απ’ ό,τι είναι τώρα.

Το να μπει κάποιος στην διαδικασία να κρίνει και να αξιολογήσει αν ήταν καλή ή κακή η κλήρωση που έφερε –και πάλι- στο δρόμο του ΠΑΟΚ τον Αγιαξ, είναι τζάμπα κόπος.

Οποιος κι αν ήταν ο αντίπαλός του, δύσκολος θα ήταν. Και με άλλον αντίπαλο να έπεφτε, δεν θα ήταν ο ΠΑΟΚ το φαβορί. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε αυτή τη μάχη ως αουτσάιντερ κι αυτό δεν είναι κακό. Ισως να είναι και καλό…

Παίζοντας για να κάνεις την έκπληξη, πολλές φορές καταφέρνεις να δημιουργήσεις καλύτερες προϋποθέσεις απ’ ό,τι αν παίζεις με την πίεση του φαβορί.

Αυτή είναι μια κατάσταση που την έχει βιώσει πολλές φορές ο ΠΑΟΚ στο παρελθόν και κατάφερε να πετύχει μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες, οι οποίες μείνανε στην ιστορία και συζητιούνται ακόμη.

Αρα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει κανένα λόγο να αισθάνεται άγχος εν όψει των αναμετρήσεων με τον Αγιαξ, παρά μόνο προσμονή και πίστη ότι μπορεί να τα καταφέρει και να ξαναβρεθεί στο επίκεντρο μιας συζήτησης η οποία δεν θα περικλείεται στα στενά ελληνικά όρια, αλλά θα απλώνεται σε όλη την Ευρώπη.

Για τον ΠΑΟΚ το κίνητρο είναι τεράστιο, η πρόκληση, επίσης, τεράστια. Εξάλλου, διαθέτει και πολλούς νέους παίκτες, ποιοτικούς, άλλοι εκ των οποίων δηλώνουν ότι ένας από τους λόγους που ήρθαν στη νέα του ομάδα είναι και για να έχουν παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (βλ. Τζάλμα Κάμπος) και άλλοι που εξιτάρονται από την ιδέα να φτάσουν ακόμη πιο ψηλά από έναν τελικό Europa League (βλ. Μάτος, Σάκχοφ)

Οπότε, για τους παίκτες του ΠΑΟΚ το θέμα είναι να το πιστέψουν, όπως λέει κι ο Ιβιτς. Ο οποίος Ιβιτς, παρεμπιπτόντως, έχει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο, προφανώς, από τους παίκτες του, καθώς ως μέλος της ομάδας του ΠΑΟΚ που αποκλείστηκε (με ισοπαλία 1-1 στο Αμστερνταμ και ισοπαλία 3-3 στην Τούμπα) από τον Αγιαξ, είναι σα να βλέπει μπροστά του μία τεράστια ευκαιρία για να πάρει τη ρεβάνς.

Τέλος πάντων… Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει την καλύτερη προϊστορία με τις ολλανδικές ομάδες, αν και δεν θα είναι όσο έτοιμος θα ήθελε μετά από δέκα μέρες, έχει τις πιθανότητές του και από τους παίκτες του εξαρτάται αν θα τις αυξήσουν ή αν θα τις πετάξουν στα σκουπίδια… 

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown