Αυτά ισχύουν για την τιμωρία του Ζοζούλια

Διαβάστε τι πραγματικά ισχύει με την τιμωρία του Ουκρανού παίκτη, που μπορεί να παίξει και που όχι και όλο το παρασκήνιο.


Το θέμα με τη μεταγραφή του Ζοζούλια που αποκάλυψε από το Σάββατο και συνεχίστηκε με τη σημερινή συνέντευξη του Ουκρανού παίκτη στο απασχολεί τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ αλλά και τους φιλάθλους του λαμβάνοντας υπόψη μία ακόμη παράμετρο που έγινε γνωστή σήμερα.
Αυτή αφορά σε μία τιμωρία που του έχει επιβάλει από τα μέσα Μαΐου η ουκρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για το επεισόδιο σε βάρος διαιτητή στον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στην Ντνίπρο και την Ζόρια.
Σε εκείνο το ματς, ο Ζοζούλια ήταν στον πάγκο και στο τέλος του παιχνιδιού (μαζί με τον Ροτάν) επιτέθηκε σε βάρος του διαιτητή. Αρχικά του επιβλήθηκε 12μηνος αποκλεισμός που στη συνέχεια λόγω μεταμέλειας έπεσε στους 6 μήνες και αφορούσε στις εγχώριες διοργανώσεις της Ουκρανίας (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Κπα) και όχι στις ευρωπαϊκές και αυτές της εθνικής ομάδας (γι' αυτό άλλωστε έπαιξε στο EURO).
Με δεδομένο ότι κάθε ποινή ποδοσφαιριστή "περνά" στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Διεθνών Μεταγραφών της ΦΙΦΑ (TMS), το ερώτημα είναι αν αυτή η ποινή θα ισχύσει και στα ματς του ΠΑΟΚ. Εφόσον ως παίκτης της Ντνίπρο δεν τιμωρήθηκε για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, προφανώς μπορεί να παίξει στα προκριματικά του Champions League με τον Δικέφαλο.
Η ποινή του μεταφέρεται στην νέα του ομάδα, εφόσον είναι ο ΠΑΟΚ, και όπως επιβεβαίωσε ο νομικός ότι ισχύει αποκλειστικά και μόνο για τις εγχώριες διοργανώσεις και όχι για τις ευρωπαϊκες.
Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει ότι ο Ζοζούλια εφόσον μεταγραφεί στον ΠΑΟΚ δεν θα μπορεί να αγωνιστεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου στη Σούπερ Λιγκ και στο Κύπελλο Ελλάδας αλλά θα μπορεί να αγωνιστεί κανονικά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Δικέφαλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown